Winterfair in 't Waellant

nieuw-lekkerland • Het Wielewaalpark tegenover woonzorgcomplex ’t Waellant in Nieuw-Lekkerland vormt vrijdag 16 december het decor voor een Winterfair van Stichting Evenementen Nieuw-Lekkerland.

“Bij de meer dan twintig kraampjes is van alles te koop”, stelt stichtingsvoorzitter Linda Lommers. “Hierbij kun je denken aan kerstcadeautjes, maar ook aan woonaccessoires, kleding, kaas en chocolade. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Bezoekers kunnen smullen van zowel hartige als zoete versnaperingen.”

“Iedereen is welkom vanaf 17:00 uur”, vertelt medebestuurslid Simone van Ballegooijen. “De lichtjes in de grote kerstboom worden om 18:00 uur ontstoken door burgemeester Theo Segers en kinderburgemeester Roos Zeevalkink. Rond hetzelfde tijdstip gaat de lichtjestocht van Keerpunt van start. Optredens van Zanggroep Joy en Kinderkoor de Parels zorgen voor extra  sfeer. Het evenement wordt verder omlijst door Kersthits. Verzoeknummers kunnen worden aangevraagd via de Facebookpagina van de Winterfair.” Linda: “De brandweer Nieuw-Lekkerland is aanwezig met haar nieuwe tankautospuit en geeft informatie over brandpreventie. Verder is het mogelijk om in de arrenslee van Glijen en Rijen een ritje door de wijk te maken. Natuurlijk ontbreekt ook de Kerstman niet. We nodigen iedereen uit om mee te doen met onze loterij waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden.”

Mirjam van der Velden van de Pluktuin aan de Elzenweg verzorgt een workshop voor, verdeeld over de avond, maximaal vijftien deelnemers. Zij gaan aan de slag met een krans met droogbloemen. Aanmelden kan via de Facebookpagina van pluktuinveld1 of de Winterfair, of 06-2262 2788. De kosten zijn 20 euro.

De dames zijn blij met de kamerbrede steun vanuit het bedrijfsleven. "We zijn nog wel op zoek naar helpende handen voor het aanbrengen en ('s avonds) weer verwijderen van de versieringen en het op- en afbouwen van de stands." De Winterfair duurt tot 21:30 uur.