Kerstconcert projectkoor

wijngaarden/nieuw-lekkerland • De vorig jaar door corona afgelaste Kerstvoorstelling van het projectkoor uit Wijngaarden wordt op zaterdagavond 17 december alsnog uitgevoerd in de Ontmoetingskerk, Lekdijk 219 (ingang via Dorpslaan 5) in Nieuw-Lekkerland. Daarnaast zijn er uitvoeringen in Nieuwendijk (18 december) en Wijngaarden (26 december).

Het thema van de voorstelling luidt: 'De Belofte vervuld'. Het programma bestaat uit twee delen. Het eerste deel begint met de voorzeggingen en zingt van de hoop op en het verlangen naar de komst van de beloofde Messias. Vervolgens gaat het in deel twee over wat zich afspeelde rondom de geboorte van het Kerstkind. 

Meezingen

Tijdens het concert wordt een deel van de liederen gezongen door het ongeveer veertig zangers tellende projectkoor onder leiding van Matthijs Hoogendijk. 

Daarnaast kunnen de bezoekers meezingen met bekende, traditionele?Kerstliederen in een moderne vormgeving. De liederen worden begeleid door een orkest, bestaande uit zowel professionele musici als amateurmuzikanten uit de regio. De band wordt dit jaar aangevuld met zeven strijkers en vijf koperblazers.

Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop van het concert wordt bij de uitgang gecollecteerd. Rond de kerk zijn beperkt parkeerplaatsen beschikbaar. Bezoekers kunnen de auto ook parkeren op het terrein van transportbedrijf Jan Kees Boer, Lekdijk 138.

Gratis toegang

Op zondag 18 december wordt het programma nogmaals uitgevoerd in de Gereformeerde Kerk, Kerkweg 3 in Nieuwendijk, aanvang 18.30 uur. De toegang is gratis. Het laatste optreden vindt plaats op Tweede Kerstdag in de dorpskerk van Wijngaarden, aanvang 10.00 uur. Toegang in Wijngaarden kan alleen met een vrijkaart, die te reserveren is via 

q  www.stichtingmph.nl