Vrijwillig(er)

Ik ben een vrijwilliger, al zeker de helft van mijn leven. Waarom? Omdat ik me als ouder van 4 kinderen verplicht voel om een steentje bij te dragen aan de dorpsactiviteiten die voor onze kinderen worden georganiseerd, en vooral omdat het zo leuk is om te doen.

Want juist door deze activiteiten blijft een dorp levendig en verbindend. En wat maakt het nou zo leuk om vrijwilliger te zijn? Het plezier in het voorbereiden en al die blijde gezichten tijdens een evenement, dat er wordt nagepraat…wat was het weer leuk en gezellig. Vrijwilligers hebben we nooit genoeg, want ook stoppende vrijwilligers geven graag het stokje door.

Dus daarom de vraag...,bent u al vrijwilliger en zou u het ook leuk vinden om een misschien bestuursfunctie te vervullen bij een vereniging, weet dat de deur van een vereniging altijd voor u open staat. Bent u nieuw in ons dorp dan is vrijwilliger zijn de ultieme manier om uw dorp en de bewoners te leren kennen. Het geeft zoveel woonplezier in uw dorp om hieraan deel te nemen. 

Dus schroom niet om je eens aan te melden om te helpen bij een dorpsactiviteit of voor een plaatsje in een bestuur van een vereniging. Want alleen met uw hulp kunnen deze verenigingen en dorpsactiviteiten blijven bestaan. Zien we u snel?

Met een hartelijke groet van een vrijwilliger.

Margo Verhoeven, Oud-Alblas