Zakelijke zege Groot-Ammers

geldermalsen • Op een niet al te best veld deden de mannen van trainer Bertus van Schaik wat ze moesten doen. En dat was winnen. "Met 2-0 door goals van Ricky Eijkelenboom voor en Luuk Kuylenburg na rust. "Voetballend waren we beter, maar we benutten de kansen niet. Niet getreurd, belangrijk zijn de drie punten. Volgende week de topper tegen Asperen en dan hopen we ook weer een overwinning binnen te slepen", aldus Van Schaik.


Streefkerk wordt beloond

woudrichem • Op Het Bolwerk was Streefkerk de betere ploeg, maar de overwinning leek naar de gastheer te gaan. Maar na de 3-2 achterstand gooide trainer Pieter Lagendijk het roer om en ging met vijf spitsen spelen. Met resultaat, want na 90 minuten stond er 3-4 op scorebord. "We zouden onszelf een hele slechte dienst hebben bewezen als we hier niet hadden gewonnen. Andy van Vugt werd de matchwinner, maar mijn aanvoerder Tim den Besten was met drie doelpunten belangrijker. Het waren geen juweeltjes, maar in de rebound staat Tim altijd op de goede plek om de bal erin te pissen."


Ameide lelijk onderuit

krimpen aan de lek • Een veel te passief Ameide kon de overwinning van vorige week op SC Everstein geen vervolg geven. Met 2-0 won een wel agressief spelend Dilettant verdiend. "Zij speelden met het mes tussen de tanden. Mijn ploeg stelde daar bitter weinig tegenover. In alles waren we de mindere ploeg. In de tweede helft ging het ietsjes beter, maar meer dan twee halve kansen voor Roel en Bas de Kruijk leverde dat niet op."


Simpele zege Peursum

leerdam • Halverwege keek Peursum tegen een 2-1 achterstand aan, maar na de thee stelde de ploeg van Hans Harmans orde op zaken tegen Leerdam Sport. "Ondanks de vele kansen wist in de eerste helft alleen Rody Korevaar het net te vinden. Na rust was het verschil door goals van Menno de Jong en Martijn Rietveld snel gemaakt", concludeerde Harmans, die in de ongelijke tweestrijd ook Jurre Nomen en Nick Korevaar nog zag scoren. 


SV Meerkerk tevreden met punt

haastrecht • Een mooi voetbal'gevecht' tussen Haastrecht en SV Meerkerk kreeg geen winnaar. "Maar ik heb genoten, de 2-2 was een terechte afspiegeling tussen twee positief ingestelde teams", aldus Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek. De gasten kwamen op 0-1 door een goal van Milan van Dijk. De gelijkmaker kwam vanaf de penaltystip. "Een dure straf, omdat de bal op de hand van een van mijn verdedigers werd geschoten. Ook de 2-1, met nog een kwartier te spelen, viel ongelukkig toen een schot van richting werd veranderd." Lang treuren hoefden de gasten niet, toen Mechiel van Zessen de gelijkmaker binnen poeierde.