'Wereldgoal' Pascal van Delden voor Schelluinen

dordrecht • Pascal van Delden werd matchwinner voor een eindelijk weer eens winnend Schelluinen. In de Dordtse Wielwijk was het in de slotfase nog wel billenknijpen, maar de 0-1 voorsprong werd over de streep getrokken.

Assistent-trainer Léon de Bruijn, die de zieke Richard van Gils verving, was een blij mens. "Ik heb eindelijk weer eens een team gezien, dat streed voor elke meter. Het doelpunt van Pascal van Delden, op aangeven van de prima voetballende David van Boxtel, was werelds. Komend vanaf rechts gaf hij de bal strak terug. Van iets buiten het strafschopgebied nam Pascal de bal in eens op de slof. Zo'n doelpunt zie je zelden of nooit. Jammer was de niet veel later afgekeurde goal van invaller Kenny Lagendijk. Hij mag sinds kort voor onze club uitkomen en had dat feit met een indraaiende corner best wel mogen belonen."

Rode kaart

Iets minder tevreden was de oud-voetballer over de rode kaart voor David van Boxtel en de zoveelste gele kaart voor Damien de Jong in de slotfase. "Die spelers gaan we missen volgende week in de derby tegen GJS. De laatste wedstrijd voor de winterstop, om daarna de belangrijke wedstrijden tegen Altena en Woudrichem te spelen."