• VVAC in de slotfase met opportunistisch spel.
• VVAC in de slotfase met opportunistisch spel. Foto: Rick den Besten

Arkel maakt het zichzelf lastig, maar wint wel bij opnieuw ongelukkig VVAC

ottoland • In Ottoland wist Arkel een benauwde 1-0 overwinning te pakken op VVAC. Het doelpunt in de twaalfde minuut, gescoord door topscorer Jordi van Mill op aangeven van Wesley Swets, bleek uiteindelijk drie belangrijke punten waard te zijn.

Niet alleen zette de ploeg van Leon Elands daarmee de succesvolle reeks van de laatste vier wedstrijden, met drie keer winst en één keer een gelijkspel, voort maar wat belangrijker was: men nam ook iets meer afstand van de onderste zes plaatsen, waarvan er drie rechtstreekse degradatie tot gevolg hebben en drie recht geven op de nacompetitie. Technisch was Arkel de betere ploeg, maar VVAC wist dat prima te compenseren met een tomeloze inzet. Het gemis in de voorste linie van topscorer Joran Houweling was een geduchte aderlating, vond ook trainer Maarten de Bruijne, die zijn ploeg overigens niet de mindere vond van Arkel. “We misten echter vandaag wel stootkracht. In veel wedstrijden zijn we de gelijke aan onze tegenstander, maar er wordt te weinig gescoord hetgeen ons op gaat breken. Vandaag had ik een gelijkspel wel verdiend gevonden."
Goed voetbal zagen de toeschouwers op het koude sportpark De Put niet. Spannend was het met name in de slotfase. Nadat Jordi van Mill de score had geopend kreeg Arkel volop de gelegenheid nog voor de rust de strijd definitief in hun voordeel te beslissen. Dat deed men echter niet, doelman Matthijs de Hoop bleek een sta-in-de-weg. Terwijl iedereen zich al met een 1-0 ruststand verzoend had, kregen Roland Bos en Rick Damsteegt ideale kansen op de gelijkmaker.

En zo bleef VVAC in de wedstrijd, waarin het spel in de tweede helft op en neer golfde. De thuisclub kon echter geen vuist maken ondanks de inbrengen van Jelte Jungheim en Tom den Besten voor Wilco Slob en Dennis Vlot. Aan de andere kant voorkwam De Hoop 2-0 door te redden bij een doorbraak van Van Mill. Een slotoffensief van VVAC-kant leverde niet meer op dan enkele plaagstootjes, die de Arkel-verdediging niet echt konden verontrusten. Den Besten schoot nog een keer over, maar daarmee was het wel gedaan. De drie belangrijke punten gingen mee naar Arkel, waarmee zij VVAC verder in de problemen brachten. "Het wordt de hoogste tijd dat we eens gaan winnen; te beginnen volgende week wanneer er wederom een 'kraker' op het programma staat. In en tegen Ameide” aldus Maarten de Bruijne.