Verliezend VVAC geeft 'zekere' zege in blessuretijd weg

lekkerkerk • De driepunter zat al in de tas van de Ottolanders, maar in de 92e en 95e minuut trok de thuisploeg met 3-2 aan het langste eind.

"Na een hele slechte eerste helft leken we door een goal van Joran Houweling met 0-1 te kunnen rusten. Maar in blessuretijd kwam Lekkerkerk toch op gelijke hoogte. In de tweede helft ging het stukken beter en zette Dennis Vlot ons verdiend weer op voorsprong. Marck de Heer kreeg op het eind de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij schoot huizenhoog over", sipte VVAC-trainer Maarten de Bruijne na afloop. 

Niet de beslissende 1-3 viel, maar door een laat en uiterst effectief Lekkerkerks offensief stond zijn ploeg aan het eind onverwacht met lege handen. "Zonde, want ik had echt niet het idee dat we die voorsprong weg zouden geven. Met drie punten erbij hadden we richting de subtop kunnen kijken. Nu zijn de komende wedstrijden tegen Arkel en Ameide cruciaal."


GJS veel te sterk voor Streefkerk

streefkerk • Op sportpark Streveland had de thuisploeg niet veel in de melk te brokkelen tegen een goed voetballend GJS. Een 1-3 nederlaag was het resultaat. "Deze tegenstander was te goed en zette veel druk. Op onze beurt leverden wij te weinig strijd en dat is  toch de basis van ons voetbal. We werden enigszins overklast. Vorige week tegen Wieldrecht had ik er de smoor in. Nu baal ik wel van deze tweede nederlaag op rij, maar van een betere ploeg verliezen kan ik beter accepteren", aldus Streefkerk-trainer Pieter Lagendijk na afloop. 


Peursum en Unitas scoren niet

giessenburg • Het was geen typische 0-0 wedstrijd, maar gescoord werd er niet aan de Kerkweg. "Beide ploegen kregen drie dotten van kansen, maar wisten het net niet te vinden. Al met al ben ik tevreden met dit puntje, ook omdat we nagenoeg de hele tweede helft met tien man hebben gevoetbald. Mark Zuur kreeg zijn tweede gele kaart kort na rust en kon gaan douchen", zag Peursum-trainer Hans Harmans met lede ogen aan. Zijn ploeg zakte in ondertal tegen Unitas niet terug, maar kreeg via een bal op de lat door Martijn Rietveld nog de beste mogelijkheid.


Arkel wint met gemak van Dilettant

arkel • Derdeklasser Arkel, verre van volledig, had geen moeite met Dilettant en won zuinigjes met 2-0. "Een verdiende overwinning", genoot Arkel-coach Leon Elands na afloop. "Een seconde of drie voor rust kwamen we door een doelpunt van Jordi van Mill op voorsprong, dat was wel lekker. In de tweede helft hebben we de 1-0 zakelijk uitgespeeld. We hielden het tempo hoog en omdat de organisatie goed stond, kwam de zege niet meer in gevaar. Zeker toen Corné van Horik de marge verdubbelde. Toen zaten we helemaal op rozen "