Ameide boekt ruim zege op zwak SC Everstein

ameide • Ameide heeft drie broodnodige punten gepakt tegen SC Everstein, dat eveneens in de onderste regionen van 3D bivakkeert. In Ameide werd het 5-2.

Ameide kreeg al twee flinke mogelijkheden, voordat Everstein de leiding nam via Rick van Genderen. Voor rust stelden Roy de Blank, Roel de Kruyk en René van Middelkoop orde op zaken. Zij zorgden ervoor dat het 3-1 was bij de rust.

Na rust maakte Roy de Blank de 4-1 op een moment dat Everstein even met tien man stond na een blessurebehandeling. Robbie de Roos maakte namens de bezoekers de 4-2, waarna René van Middelkoop de eindstand op het bord zette.

Belangrijke momenten

Ameide trainer Jan Verveer was een tevreden man na afloop. “We hebben genoeg kansen gecreëerd en maakten ze ook af op de belangrijke momenten. Nadat wij twee kansen misten en zij op 0-1 kwamen zag ik de bui al even hangen, maar gelukkig draaiden we het snel om.”

Zijn collega aan de andere kant was vanzelfsprekend minder positief. “Dit was een collectieve wanprestatie, we hadden een totale off-day.”