• De zaal zat vol tijdens de hoorzitting.
• De zaal zat vol tijdens de hoorzitting. Foto: Aangeleverd

Hoorzitting over Peursumseweg 93a

giessenburg • De hoorzitting van de bezwaarschriftencommissie over het bedrijfsverzamelgebouw aan de Peursumseweg 93a te Giessenburg werd druk bezocht.

In de grote zaal van De Til waren meer dan zestig bewoners van de Peursumseweg aanwezig. De bezwaarschriftencommissie behandelde op de hoorzitting de bezwaren van de omwonenden tegen de door de gemeente verleende vergunning voor het bouwen van een bedrijfsverzamelgebouw achter Peursumseweg 93a te Giessenburg.

Eén van de belangrijkste argumenten van de omwonenden tegen de verleende vergunning is dat een bedrijfsverzamelgebouw volgens hen niet in het bestemmingsplan past. Volgens de omwonenden is op grond van het bestemmingsplan slechts één bedrijf toegestaan en geen bedrijfsverzamelgebouw met daarin 22 bedrijven. Daarnaast is volgens de omwonenden ten onrechte geen rekening gehouden met de stikstofdepositie in de bouwfase en wordt gevreesd voor milieuhinder en blijvende verkeersoverlast op de Peursumseweg. Daar komt bij dat de omwonenden vinden dat het bedrijfsverzamelgebouw niet past in de cultuurhistorische omgeving met monumentale boerderijen. De bezwaarschriftencommissie zal naar verwachting over enkele weken advies uitbrengen aan de gemeente. Daarna zal de gemeente een definitief besluit nemen over de bezwaren van de omwonenden.