• Fien en Teun heten bezoekers graag welkom in het Winterdorp.
• Fien en Teun heten bezoekers graag welkom in het Winterdorp. Foto: Wim Lanser

Gratis schaatsen bij Winterdorp

ottoland •  Zo is er een lichtjesspeurtocht met audiotour, een oud-Hollandse carrousel, een kerstdorp Molenwaard in miniatuur, kun je Sinterklaas en de Kerstman ontmoeten, stamppot eten én genieten van een winterse parade.

"Wij willen er niet alleen zijn voor de gasten die bij ons verblijven, maar ook voor onze regio", vertelt directeur Michael van Hoorne. "We hebben veel te danken aan de dorpen waarin we actief zijn en daarom hebben we besloten dat we voor Molenlanden het schaatsen op onze echte ijsbaan gratis aanbieden. Iedereen is welkom om ons mooie verlichte park te zien en de ijzers onder te binden. Het kost in deze tijd heel wat om zoveel ijs aan te leggen, dus we hopen uiteraard wel dat mensen ook lekker wat eten en drinken bij ons", lacht hij.

Anders dan vorig jaar is dat er nu activiteiten op meerdere locaties in het nieuwe deel van het vakantiepark zijn. Daarbij is de ijsbaan vergroot naar 300 vierkante meter. "Met de toevoegingen, zoals de carrousel en kerstdorp Molenwaard, en de magische winterse parade, komt bij iedereen die het winterdorp bezoekt het winterse-gevoel weer helemaal tot leven komen."

Disney

Blijven verassen, verwachtingen overtreffen en dromen laten uitkomen, dat is waar Vakantiepark Molenwaard naar streeft. Van Hoorne: "Het is weer grootser dan vorig jaar, de kerstboom is zelfs 7 meter hoog, en de parade met Sinterklaas en later de Kerstman is nog spectaculairder. Ik ben als kind ooit een keer met Kerst in Disney geweest, dat vergeet ik mijn leven nooit meer. Dat gevoel willen we hier ook creëren, mensen een ultiem gevoel van geluk geven. Met de prachtige aankleding van het winterdorp hopen we een mooie traditie te starten. Een traditie waarmee we bereiken dat als je jonge kinderen hebt, je bij Molenwaard moet zijn geweest, en zeker in de winterperiode."

Het winterdorp is van 11 november tot en met 8 januari. De openingstijden van de activiteiten staan op

q  www.fienenteun.nl/winterdorp