Knappe zege Streefkerk in Aalst

aalst • Met een late goal van Tim den Besten keerde Streefkerk met een knappe overwinning terug naar de Alblasserwaard. "Eigenlijk hadden we ons al met een puntje tevreden gesteld. Maar in de 84e minuut trokken we toch de zege naar ons toe", aldus een breeduit lachende Streefkerk-trainer Pieter Lagendijk. Met een sterk collectief concept werd de strijd tegen de gedoodverfde titelkandidaat aangevlogen. In de eerste helft was er weinig te beleven aan de oevers van de Afgedamde Maas. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg het brutale en sterk omschakelende Streefkerk enkele kansjes, maar die bleven onbenut. Tot de 0-1 van aanvoerder Den Besten, die een gestopte inzet van Andy van Vugt in de rebound achter de Gelderse keeper tikte.


Schelluinen al voor rust knock-out

giessen • Bij fusieclub GRC 14 leed Schelluinen een pijnlijke, maar terechte 4-1 nederlaag. "Alle credits voor deze goed voetballende tegenstander, maar als wij 2-1 hadden gemaakt dan... Echter, als en dan geldt niet in de voetballerij en dus heb ik vrede met deze verliespartij", vond Schelluinen-trainer Richard van Gils na de stevige oorwassing. Na rust zag hij de ingevallen Albert Mussay de Schelluinse eretreffer maken. "Volgende week komt Tricht op bezoek, hoogste tijd om weer eens een overwinning te pakken en een paar plaatsjes op te schuiven."


ASV Arkel geeft weer niet thuis

arkel • 'Het was stil en kil' twitterde ASV Arkel na de 1-3 nederlaag op het eigen Schoonzigt tegen Lekkerkerk. "Met alleen leuk voetbal komen we er niet, dat roep ik al weken", baalde Arkel-trainer Leon Elands na de zoveelste teleurstelling in dit nog prille voetbalseizoen. "We moeten knokken voor een resultaat, eigenlijk altijd en zeker nu in deze derde klasse en bovenal in de fase waarin wij verkeren." Dat deed de thuisploeg niet. "Voetballend kregen we de complimenten van Lekkerkerk, maar zij gaan er wel met de punten vandoor. De gelijkmaker kort voor rust van Corné van Horik gaf nog even hoop, maar na rust liepen we te slapen bij de twee goals."


Ondermaats VVAC pakt punt

ottoland • De wedstrijd tussen VVAC en Bergambacht kreeg geen winnaar, omdat invaller Marck de Heer ver in blessuretijd alsnog de derde Ottolandse en zijn eerste treffer in dienst van VVAC wist te scoren. VVAC-trainer Maarten de Bruine: "Een hele slechte, maar ook bijzondere wedstrijd. We begonnen zwak en stonden in no time met 0-1 achter. Tot aan de rust gebeurde er nagenoeg niets en dat gold ook voor na de thee. Maar volkomen uit het niets kwamen we door mooie goals van Jesse de Bruin en Lennart Houweling toch op voorsprong.” En toen werd het een spektakelstuk. Even zo makkelijk werd de 2-1 tussenstand weer weggegeven toen de Krimpenerwaarders -met een gevaarlijke en razendsnelle voorhoede- in minuut 84 en 87 de stand ombogen naar 2-3. Gelukkig voor de bewoners van De Put was daar invaller Marck de Heer.