Afbeelding
Foto: 123rf.com

Geen camera’s of vuurwerkvrije zones tegen vuurwerkoverlast in Molenlanden

Algemeen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden is niet van plan om camera’s te gaan ophangen op plekken waar geregeld illegaal vuurwerk wordt afgestoken. Ook komen er geen vuurwerkvrije zones in de gemeente.

Dat blijkt uit een reactie van het gemeentebestuur op vragen die hierover gesteld zijn door de fractie van Progressief Molenlanden (PM). Die partij had naar aanleiding van een vuurwerkincident op vrijdagavond 27 oktober in Nieuw-Lekkerland, waarbij een 33-jarige man gewond raakte, hierover vragen gesteld.

PM opperde het idee om camera’s op te hangen, omdat dat preventief zou kunnen werken en omdat daders daardoor gemakkelijker opgespoord kunnen worden. Het gemeentebestuur stelt echter dat er strenge eisen zijn aan het gebruik van cameratoezicht. Bovendien is er, voor zover bekend, op die locatie in Nieuw-Lekkerland geen sprake van structurele overlast.

Een speciaal meldpunt voor vuurwerkoverlast, of het aanstellen van een vuurwerkvertrouwenspersoon, ziet de gemeente Molenlanden ook niet zitten. Vuurwerkoverlast kan gemeld worden bij de politie via 0900-8844.

Ook het idee van PM voor het instellen van vuurwerkvrije zones wordt niet overgenomen door het gemeentebestuur van Molenlanden.