• Youri de Jong aan de bal.
• Youri de Jong aan de bal. Foto: Rick den Besten

Zwak Arkel vliegt uit beker

heukelum • Arkel ligt uit het bekertoernooi. Op bezoek bij tweedeklasser Heukelum ging de ploeg van Leon Elands, die na dit seizoen stopt als hoofdtrainer van de club, met 6-1 hard onderuit. 

De gastheer begon feller aan de wedstrijd dan Arkel en had al meerdere mogelijkheden om zeep geholpen toen Semih Kaplan na een klein half uur de score namens de thuisploeg opende. Kort hierna maakte Thomas van Iperen de 2-0. Arkel wist nauwelijks gevaar te stichten, maar kwam toch terug in de wedstrijd via Remie Schuurman, die hard en hoog binnenschoot van binnen de zestien. Arkel leek heel even iets beter in de wedstijd te komen, maar Menno Dekker maakte namens Heukelum nog voor de rust de 3-1.

Meteen na rust lever de jonge Arkel-doelman Tomas Viset de bal in bij Menno Dekker, die de wedstrijd in het slot gooide. Heukelum hoefde hierna niet zo nodig meer en Arkel bleef simpelweg te slordig aan de bal om het nog echt spannend te maken. De ploeg van Leon Elands kreeg wel meer mogelijkheden dan voor rust, maar onder andere Corné van Horik faald ein de afronding. Menno Dekker en Thomas van Iperen zorgden nog voor de 5-1 en 6-1.

Not amused 
Leon Elands was not amused over de wijze waarop zijn ploeg voor de dag kwam. “De wil om te winnen ontbrak bij ons. Zij waren continu in beweging om vrij en aan de bal te komen, dat deden wij niet. Afgelopen week hebben we een wedstrijd gespeeld tegen Altena en dachten we een stapje te hebben gemaakt, maar dat was vandaag dan weer niet te zien. We moeten dit echt omdraaien, maar alles begint met de absolute wil hebben om te winnen.”