Geduld is op

Met pijn in het hart neem ik afscheid van een appartement aan de Middelweg met een gedroomd uitzicht op het water. Mijn persoonlijke situatie verplicht me nu de handdoek in de ring te gooien en een appartement op een ander plaats in Nieuw-Lekkerland te kopen dat toevallig vrij kwam. Het voelt alsof de geldzucht van één familie nu heeft gewonnen, maar ik kan niet anders.

Het voelt zo oneerlijk dat als je eerst je huis te koop aanbiedt voor een woekerprijs zodat er 21 appartementen gebouwd hadden kunnen worden (met een dikke middelvinger naar de omgeving zo van wij hebben het geld en de rest zal ons een zorg zijn). 

En als dat dan niet lukt er zelf gaan wonen en dan met alle middelen voorkomen dat er een veel kleiner complex met 13 appartementen gebouwd gaat worden. Terwijl ze ook vanaf het begin van alle plannen op de hoogte waren. Hoe vals kan je zijn voor een paar centen.

En de SGP is nu nog aan het verdiepingen tellen... Zij waren het die de omwonende familie aanspoorde om naar de Raad van Staten te gaan omdat die dan zeker zouden winnen. En dat hebben we geweten.

We zijn nu ruim een jaar verder en de RvS weet nog niet wanneer ze zullen besluiten. Minimaal pas volgend jaar. Alles bij elkaar is de vertraging straks 9 jaar en is het totale complex door een veranderde markt 2 miljoen duurder geworden. 

En voor wie is dat allemaal? Voor een familie die de hele omgeving had laten stikken als ze geld hadden kunnen vangen.

Maar het meest wrange is nog dat ik nu in datzelfde Nieuw-Lekkerland een appartement heb gekocht dat een verdieping méér heeft en er huizen minstens zo dicht op het appartementencomplex staan. En dan niet half in de dijk maar pontificaal in het midden tussen de laagbouw! 

Blijkbaar had de SGP toen geen voordeel bij het tegenhouden of vragen stellen in de raad over het aantal verdiepingen. Dat maakt het extra zuur om het op te geven en me er bij neer te leggen. Maar de tijd dringt, vandaar.

Ooit zal de oude en vieze troep die er nu staat wel plaats moeten maken voor een mooi appartementencomplex.

Ik wens alle 21 mensen die er met smart op wachten gezondheid en wel voldoende tijd toe om er op te wachten.

Eli Vonk
Nieuw-Lekkerland