Verlies voor gemankeerd SV Noordeloos

noordeloos • Op het eigen kunstgras leed SV Noordeloos een terechte 1-4 nederlaag tegen titelkandidaat Herovina. Jari Trappenburg tekende in de slotfase voor de eretreffer. "We hebben hard gewerkt en wisten het een helftje redelijk bij te benen", aldus trainer Hans Duijzer, die kort na de thee Herovina twee keer zag scoren. "Een mokerslag voor mijn ploeg, die vandaag vier basisspelers moest missen. Wegens vakantie, maar ook mijn topscorer Patrick Slijkoort die sinds Ammers thuis zich op krukken moet voort bewegen. De zwelling boven zijn enkel is nog niet weg."


Eenvoudige klus Peursum

spijk • Vooraf vreesde Peursum het fysieke spel van SVS'65. Maar dat viel, gezien de simpele 0-2 zege, reuze mee. Zag ook leider André Korevaar, die de zieke Hans Harmans verving. "In de goede eerste helft legden we door goals van Martijn Rietveld en Menno de Jong de basis voor de winst. De tweede helft was rommelig, maar echt in gevaar is de overwinning niet geweest. Sterker nog, we hebben vijf opgelegde kansen gemist."


VVAC maakt Schoonhoven eerste punten afhandig

schoonhoven • VVAC bleef in en tegen het nog ongeslagen Schoonhoven op 1-1 steken. "Schoonhoven voetbalde iets makkelijker, maar wij kregen de kansen", vond VVAC-trainer Maarten de Bruijne. “Door een vroege 1-0 en de vrij late (70e minuut) gelijkmaker van Joran Houweling keken we lange tijd tegen een achterstand aan. We werden niet weggespeeld, maar het was best lastig. Volgende week komt HSSC’61 naar De Put, het wordt tijd voor onze eerste overwinning."


Wanprestatie Arkel

bergambacht • In de Krimpenerwaard kende Arkel geen al te beste middag. Bergambacht was met 2-0 te sterk. "Met alle respect, maar we speelden in een te laag tempo en passie heb ik helemaal niet gezien vandaag", baalde Arkel-trainer Leon Elands na de tweede nederlaag op rij. Pas tien minuten voor tijd, toen Arkel door een tweede gele kaart voor Sander Dekkers met tien man kwam te staan, kwam er enige beleving terug in de ploeg. "Het begint niet in de 80e minuut, maar in de eerste. Deze wedstrijd moeten we snel achter ons laten."


Ameide redt het niet tegen Hardinxveld

hardinxveld • Ameide kon geen vuist maken aan de Sluisweg en verloor van een veel beter Hardinxveld met 3-0. "Het was moeilijk en veel meer dan een beetje tegenhouden, zat er niet in", sipte Ameide-aanvoerder Bas de Kruijk na de onomstreden nederlaag. "Komende zaterdag Bergambacht. Gelukkig hebben we na de Paardenmarkt nog nooit verloren, zeggen we altijd."