• Joël Baas zorgde regelmatig voor gevaar.
• Joël Baas zorgde regelmatig voor gevaar. Foto: Rick den Besten

Streefkerk chagrijnig, tevredenheid bij Schelluinen na 2-2 op Streveland

streefkerk • Op Streveland kreeg de 'derby' tussen Streefkerk en Schelluinen geen winnaar. Het scorebord stond na 90 meer spannende dan mooie minuten op 2-2. 

In de eerste helft waren de naar de tweede klasse gepromoveerde elftallen van Streefkerk en Schelluinen redelijk aan elkaar gewaagd. In deel twee kwam de thuisploeg geweldig uit de startblokken door een wonderschone goal van goudhaantje Joël Baas. Lange tijd leek Streefkerk de voorsprong vast te houden, maar als een duveltje uit een doosje trok Diego Kemp niet minder fraai de stand weer in evenwicht. Lang konden de in het groen gestoken gasten er niet van genieten, want vrijwel direct na de gelijkmaker was het Thomas Lagendijk die het thuispubliek weer liet juichen.

Een ietwat te makkelijk gegeven vrije bal werd zo'n tien minuten voor het officiële einde door uitblinker Joost Haggenburg foutloos op het hoofd van invaller Stefan Walhain gedropt; 2-2. 

In de slotfase waren beide ploegen niet tevreden met het puntje. De beste kans was voor de weer heerlijk spelende Joël Baas, die een puike voorzet van Thomas Lagendijk niet wist te af te ronden. Aan de andere kant was het boogballetje van Diego Kemp net te zacht om doelman Jurian Vet te kunnen verschalken. Het zou te veel zijn geweest voor de gasten uit Schelluinen, als we Streefkerk-trainer Pieter Lagendijk mogen geloven.

"Ik ben helemaal niet tevreden. Van deze tegenstander moet je drie punten pakken. Ze spelen alleen maar de lange bal en hopen met opportunistisch spel op een goal", analyseerde Pieter Lagendijk scherp. "Ik ben zelfs chagrijnig. Ook omdat we uit twee spelhervattingen goals tegen kregen. We hielden ook veel te weinig de bal in de ploeg en zochten, ondanks mijn aanwijzingen, veel te weinig de ruimte en dus de hoeken van het veld op. Ik had ze nog zo gewaarschuwd om uit de duels te blijven, maar we hebben geloof ik wel 30 overtredingen gemaakt en verzaakt uit de zes kansen meer goals te maken."

Zijn collega Richard van Gils zat duidelijk minder met de 2-2 in zijn maag. "We hebben vandaag weer veerkracht getoond en daarvoor wil ik mijn ploeg complimenten geven. Jammer dat we zelf niet op voorsprong komen, want net als tegen Heukelum moesten we weer repareren. Dat kost ongewenst veel kracht."

Theo Sprong