• Het restant van een oud zwaard.
• Het restant van een oud zwaard. Foto:

Kinderactiviteiten in Koperen Knop

hardinxveld-giessendam • Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam houdt de komende weken diverse kinderactiviteiten.

Er is een expositie met een speciale kidsbrochure, een speurtocht en er draaien verschillende presentaties in de periode van 15 tot en met 29 oktober. Zaterdag 29 oktober is er een speciale dag over de prehistorie en de oudheid. Op de laatste zaterdag van de herfstvakantie is er een open dag die helemaal in het teken staat van de oudheid en van de prehistorie. Er komt een speciale vuursteenman uit het noorden van het land, die demonstraties vuursteen geeft en laat zien hoe je van vuursteen werktuigen maakt. Je kunt dan met een metaaldetector aan de slag, er zijn demonstraties zwaardvechten en je kunt zelf ook met houten zwaarden een gevecht aangaan. Of schieten met eenvoudige pijl en boog. Ook kun je leren hoe je met behulp van een stuk griendhout zelf een pijl en boog kan maken.

De huidige expositie is geschikt voor scholen. Dan wordt verteld over de unieke archeologische vondsten. De leerlingen krijgen in het museum een speciale les, bekijken Trijntje, die in de vorm van een wassenbeeld aanwezig is en krijgen een brochure. Museum De Koperen Knop (Binnendams 6) is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Info: 

q  www.koperenknop.nl