Kledinginzameling voor Oost-Europa

bleskensgraaf • Werkgroep Hulp Oost-Europa Bleskensgraaf organiseert zaterdag 15 oktober een kledinginzameling. De kleding wordt gebracht naar de omgeving van Szernye in Oekraïne.

Tussen 09.30 en 12.00 uur kunnen aan de Hofwegen 50 in Bleskensgraaf kleding, beddengoed, schoenen, laarzen, zeep, shampoo en breiwol worden ingeleverd. Graag verpakken in een dichte stevige doos of zak. Verder zijn er aan de Hofwegen 50 krentenbroden van Bakker Voordijk, slaatjes, jam en fotokaarten verkrijgbaar. De opbrengst gaat naar de Romaschool in Szernye, Oekraïne. Verdere info: www.hoebleskensgraaf.nl.


Dag van de Ouderen in De Til

giessenburg • De Seniorenraad Molenlanden houdt vrijdag 14 oktober voor de vierde keer de ‘Dag van de Ouderen'. Inwoners uit Molenlanden zijn welkom in De Til te Giessenburg. De Seniorenraad heeft voor deze dag een afwisselend programma gemaakt met een mix aan informatie en amusement. 

De eigen bijdrage voor de gehele dag bedraagt 15 euro en daarvoor krijgt men bij ontvangt koffie/thee met iets lekkers en in de middagpauze kan men genieten van een lunchbuffet. Aan het einde van deze dag is er een afsluiting met een drankje. Aanmelden kan tot 8 oktober via seniorenraadmolenlanden@gmail.com of 06-12794941. Info en programma: www.seniorenraadmolenlanden.nl.


Proeflessen Da Capo

giessenburg  • Muziekvereniging Da Capo vierde in september haar 35-jarig bestaan. De vereniging sluit het jubileum af met een gebaar naar kinderen en volwassenen. Het is mogelijk om twee gratis proeflessen te volgen op het instrument naar keuze. Zo kan men ontdekken of muziek maken en het muziekinstrument past. Er is wel een tijdelijke ledenstop in de dwarsfluitsectie. Een kijkje nemen achter de schermen en de sfeer ervaren tijdens een repetitie van het Klein Orkest en het Groot Orkest behoort ook tot de mogelijkheden. Info: www.dacapogiessenburg.nl.


Busreis samenzang in Laurenskerk

regio • Mensen die van zingen houden, kunnen zaterdagavond 5 november mee naar de Laurenskerk in Rotterdam voor een massale samenzangavond. Om 20:00 uur opent presentatrice Mirjam Bouwman de massale samenzangavond onder leiding van Peter Overduin. Het repertoire bestaat uit bekende liederen van Joh. de Heer en andere geestelijke liederen. 

Mensen die interesse hebben kunnen zich vrijblijvend opgeven voor de speciale bus die bij voldoende deelname vanuit de Alblasserwaard vertrekt. Om de onkosten van de avond te dekken worden er toegangsbewijzen verkocht. Men mag zelf de toegangsprijs bepalen met een minimum van 10 euro per persoon. Kijk voor meer informatie op www.samenzangavond.nl.