Poolse visser slaat zichzelf aan de haak

streefkerk • Een Poolse visser raakte zo van de kook van een controle door de politie dat hij zijn vishaak in zijn eigen hand sloeg.

De agenten controleerden afgelopen weekend de visser naar aanleiding van een melding over een auto en een persoon die aan het vissen was in de Lek bij Streefkerk. Alles bleek in orde te zijn, maar de visser sloeg van de zenuwen de vishaak in zijn eigen hand. Hij rukte hem eruit, maar daardoor sloeg de haak nogmaals in zijn hand. Een ambulance kwam ter plaatse om de haak professioneel te verwijderen.


Boete bromfietser op provincialeweg 

goudriaan • Een bromfietser die op de provincialeweg N216 reed, ging in de nacht van zondag op maandag op de bon.

De wijkagenten reden op de N216 in de richting van Groot-Ammers toen ze opeens een klein wit lichtje aan zagen komen. In het voorbijgaan zagen ze dat het een persoon op een bromfiets was. Ze keerden om, gingen achter de bromfietser aan. De bestuurder was inmiddels zelf al gestopt bij het hoge kruispunt tussen Goudriaan en Giessenburg. Hij was van mening dat rijden op de provincialeweg veiliger was dan op het fietspad. De agenten waren een andere mening toegedaan en bekeurden hem.