Sterke eerste helft genoeg voor Ammerse winst

groot-Ammers • Groot-Ammers speelde tegen SVS'65 een prima eerste helft. De 2-0 ruststand bleek een goede basis voor de driepunter. “In de eerste helft hebben we het verschil kunnen maken door een vroege goal van Luuk Kuylenburg en net voor rust eentje van Stefan Ros”, aldus Groot-Ammers trainer Bertus van Schaik, die zag dat SVS’65 mogelijk wel een penalty werd onthouden. “Na rust werden we, tegen vier spitsen en veel lange ballen, goed onder druk gezet. Maar echt in gevaar kwam onze 2-0 voorsprong niet."


Schelluinen recht na rust de rug 

schelluinen • Uiteindelijk sleepte Schelluinen tegen Heukelum er een puntje uit. Met de 2-2 uitslag was oefenmeester Richard van Gils niet ontevreden. “Maar de eerste helft was ontzettend zwak van onze kant. We hadden helemaal niks te zeggen en had het zomaar 0-5 kunnen zijn.” Met de ‘alles of niets’ gedachte wisselde Van Gils. “En hopen op een goal, waardoor het geloof weer terug zou komen in mijn team." Schelluinen rechtte de rug en kwam door goals van Diego Kemp en Damien de Jong op gelijke hoogte. Met nog een halfuur op het scorebord kon de wedstrijd alle kanten op. Maar gescoord werd er niet meer op Scalune.


Opportunistisch VVAC redt puntje

ottoland • In de slotfase kwam een aanvankelijk dolend VVAC naast Haastrecht te staan. Lennart Houweling tekende voor de gelijkmaker, die mogelijk zelfs nog tot de overwinning had kunnen leiden. "De eerste helft en ook de eerste tien minuten na rust had het van onze kant niets met voetballen te maken. En dus kozen we het laatste halfuur voor de lange bal”, aldus VVAC-trainer Maarten de Bruijne. De Putbewoners groeiden in de wedstrijd. "Haastrecht lag op het laatst op apegapen en als we vijf minuten langer hadden mogen spelen, dan was winst zelfs mogelijk geweest. Dat was dan overigens niet helemaal verdiend geweest.”


Hardinxveld wint verdiend op Schoonzigt

arkel • Hardinxveld won de derby, ook wel als vroege topper bestempeld in 3D, tegen Arkel met 0-3. "Dik verdiend. Met goed voetbal speelden we vanaf de 0-1 van Robin de Kok een gewonnen wedstrijd. De pikstart kwam Arkel niet te boven. En toen Lex de Gier na 30 minuten de 0-2 maakte, was het helemaal een gelopen koers”, aldus De Boon. Collega Leon Elands kon deze analyse alleen maar bevestigen. "In de rust hebben we de bakens verzet en kregen we iets meer grip op hun middenveld, maar zonder resultaat.” Sterker nog; door Hardinxvelder Owen Muller werd de eindstand 0-3. "We zijn lekker onderweg”, genoot De Boon. Elands knikte. "Hardinxveld was veel slimmer en stond veel beter in de organisatie. Ze winnen dan ook meer dan terecht.”