Training voor kinderen van gescheiden ouders

giessenburg • Op 27 september start de training Dappere Dino’s in Giessenburg. Deze training is voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar uit Molenlanden van wie de ouders gescheiden zijn.

Tijdens twaalf bijeenkomsten mogen kinderen via spel, knutselen en gesprekjes met Dinosaurus Rex praten over wat zij ervaren. "De veiligheid van de thuissituatie valt weg, het kind moet vaak wennen aan twee huizen en zich aanpassen aan een volledig nieuwe situatie. Op jonge leeftijd kan een kind nog niet goed overzien wat er allemaal gebeurt”, vertelt Jorieneke van Drenth, jeugdprofessional van Sociaal team Molenlanden. "Bij Dappere Dino's leert een kind dat ook andere kinderen gescheiden ouders hebben. Ze horen dat wat ze voelen en denken normaal is. Ook oefenen ze vaardigheden om met de veranderde situatie om te gaan.”

Ouders worden geïnformeerd en betrokken door nieuwsbrieven en een groepsbijeenkomst samen met de andere ouders. Vooraf worden zij uitgenodigd voor een intake over hun kind en na de bijeenkomsten volgt een uitnodiging voor een apart eindgesprek. Startdatum is op dinsdag 27 september van 15.30 tot 16.30 uur in OBS Het Tweespan aan de Giessenlaan 26 in Giessenburg. Aanmelden: 088-7515100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Deelname is gratis. Info: p www.molenlanden.nl/bijeenkomsten-en-cursussen.