Onderzoek naar woningbouw Molenaarsgraaf

molenaarsgraaf • De gemeente Molenlanden laat via een projectontwikkelaar uitzoeken of woningbouw ten zuidoosten van het dorp Molenaarsgraaf mogelijk is.

Er worden nog geen uitspraken gedaan over aantallen woningen die daar kunnen komen, maar gezien de ruimte die ingetekend is voor het onderzoek, zouden er ruim honderd woningen gemakkelijk in moeten passen. Het gaat om het gebied tussen de zuidkant van de bestaande bebouwing, de Polderweg-oost, de wetering en de speeltuin met de landijsbaan.

De provincie heeft in december 2021 aangegeven deze keuze een logische vervolgstap in de stedenbouwkundige en landschappelijke verkenning te vinden en is bereid daarin mee te denken. Er gaat nu een onderzoek komen naar de haalbaarheid van woningbouw. Daaronder valt de geschiktheid van de bodem, stedenbouwkundige en landschappelijke verkenning, participatie, verkeersvraagstukken en financiën. Voor dit onderzoek wordt een periode van maximaal twee jaar aangehouden.

'Gelet op de bijzondere ontwikkeling buiten bestaand dorpsgebied en de rol van de provincie daarbij, verwachten we dat er twee jaar nodig zal zijn', stelt het gemeentebestuur.


Brandweer zoekt naar drenkeling

giessenburg • Naar aanleiding van een achtergelaten fiets zocht de brandweer zondagmiddag in Giessenburg naar een eventuele drenkeling. Er werd niemand gevonden. De tweewieler werd aangetroffen langs de kant van de weg, nabij een sloot langs de Neerpolderseweg. Er werd getwijfeld of er iemand in het water lag. Met meerdere voertuigen rukte de brandweer uit. Ook de oppervlakteredders uit Gorinchem en duikers uit Dordrecht kwamen ter plaatse. De zoektocht leverde niets op. De politie nam de fiets mee voor verder onderzoek.