Almkerk – Schelluinen (2-2)

Tegen eersteklasser Almkerk maakte Schelluinen een goede indruk en ook de 2-2 uitslag stemde tot tevredenheid. “Nou niet helemaal, we hebben vandaag een flinke stap voorwaarts gemaakt en zelfvertrouwen gekweekt. Maar ik baal wel van die gelijkmaker, op zo’n acht minuten voor het einde”, aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils. De blauw-witten kwamen, na een wisselende oefenperiode, tegen Almkerk op voorsprong. Wie anders dan Pascal van Delden krulde de bal prachtig in de kruising; 0-1. Het Brabantse antwoord volgde snel. Het compact spelend Schelluinen gaf in deel twee nagenoeg niks weg en leek na de goed afgeronde counter door Fadelme Elonga de bekerzege veilig te stellen. Men had buiten de late gelijkmaker van de thuisploeg gerekend.


SV Meerkerk – Sparta’30 (4-1)

Met een ruime 4-1 zege op mede-derdeklasser Sparta’30 kende SV Meerkerk een uitstekende start van het bekeravontuur. “De eerste serieuze wedstrijd, die eigenlijk geen echte wedstrijd werd. Een terechte overwinning, waarbij ik bij vlagen het elftal van vorig jaar weer zag spelen. Nog even de puntjes op de ‘i’ in de resterende bekerwedstrijden en dan zijn we klaar voor de competitie”, knipoogde SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek.
Een eigen goal (of was het toch Milan van Dijk?) en Melvin van den Heuvel waren er verantwoordelijk voor dat de geelhemden halverwege op een 2-0 voorsprong stonden. Net na rust deden de mannen uit Andel iets terug, maar al snel maakte Milan van Dijk de 3-1. In de sloffase pikte Daan van der Leun ook zijn doelpuntje mee en bepaalde de eindstand op een zeker niet te ruime 4-1.


VVAC – Sleeuwijk 2-0

De afgelopen tijd werd VVAC-trainer Maarten de Bruijne in zijn woonplaats Sleeuwijk meerdere keren aangesproken op de bekerontmoeting. “Vanmorgen nog bij de Albert Heijn, ik ben daarom blij dat we hebben gewonnen. Sleeuwijk had misschien wel 70% balbezit, maar wij kregen de kansen en maakten de goals”, genoot De Bruijne na afloop. “Eindelijk hebben we ook weer eens twee keer gescoord. In de voorbereiding lukte dat niet, ook omdat we op mijn advies ‘plan B’ hebben uitgeprobeerd. Dat werkte (nog) niet en dus zijn we weer overgeschakeld op het vertrouwde systeem. Meer wil ik er niets meer over zeggen, de concurrentie leest mee”, lachte de Sleeuwijker. Voor rust scoorde Tom den Besten en na de thee heette tweede-elftal speler Matthijs van den Berg de doelpuntenmaker.


PV De Snelvlucht

ameide/tienhoven • De wedvlucht Banteux (18 deelnemers, 319 duiven in concours) is bij PV De Snelvlucht gewonnen door Sj. de Rooy.

Uitslag: Sj. de Rooy 1, 5, 10; L. v.d. Wilt 2, 11, 14; M. Jansen 3; Leo v.d. Ham 4, 12; Ad Zwartbol 6, 13; H. Bouwmeester & Zn 7, 15, 16.