Pelikaan - Nieuw-Lekkerland (1-2)

Nieuw Lekkerland, dat acht spelers miste, had in Pelikaan een lastige tegenstander. Daarbij kwam volgens trainer Bert Buizert dat het kunstgras van Heerjansdam -waar het bekerduel werd afgewerkt- niet al te makkelijk te bespelen viel. Sven Schilders had daar waarschijnlijk een andere mening over en wist voor de rust al twee keer te scoren: 0-2. Vanwege het feit dat Nieuw Lekkerland tijdens de tweede helft faalde in de afronding, bleef Pelikaan geloven in een goed resultaat. Vanuit een corner volgde, de op dat moment, verdiende 1-2 . De dadendrang van Pelikaan stopte vanaf dat moment en Nieuw Lekkerland kwam na deze tegentreffer niet meer in gevaar en voetbalde de wedstrijd gedecideerd uit.

De Zwerver - Virtus (2-1)

Nieuwbakken eersteklasser De Zwerver had in het eerste bekertreffen een geduchte opponent; Virtus uit Zevenbergen. Spits Glenn Weijts, die dit seizoen waarschijnlijk weer garant staat voor een flink aantal treffers, was in de 24e minuut trefzeker: 1-0  De Zwerver, dat een aantal debutanten (oa keeper Siggy Schutte) in het team had, kreeg in de tweede helft een beter Virtus tegenover zich. Een aantal ingebrachte jonge spelers van Virtus en wat omzettingen resulteerden in de 80e minuut in de verdiende 1-1. Met de late gelijkmaker leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Jesper Kusters had, na deze late tegentreffer, echter vrij snel de 2-1 op de voet en drukte af voor de verdiende overwinning. “Volgende week Alblasserdam uit”, gaf trainer Joery van der Waal aan. “Een leuke pot. Ik kijk er naar uit.”

De Alblas - IFC (0-2)

Een bekerwedstrijd waar de opponent uit Hendrik-Ido-Ambacht dit keer duidelijk het team was dat de lakens uitdeelde. IFC, dat dit seizoen wederom inzet op promotie, was op alle fronten de betere ploeg. Kanttekening: bij De Alblas stonden de aanvallers Natanja de Haan (gestopt) en Jari Zijderveld (afwezig) niet op het wedstrijdformulier. Verdediger Erwin van der Heiden moest geblesseerd toekijken. De Alblas moest in IFC duidelijk zijn meerdere erkennen. IFC, dat uiteindelijk met 0-2, won liet De Alblas iets meer in het spel komen zonder echt gevaarlijk te worden. Al met al een terechte overwinning voor een betere tegenstander, gaf De Alblas-trainer Maarten van Gastelen na afloop aan. Voor IFC scoorden Mitchell Ott (strafschop) en Hoessem Ghazouan.

Groot-Ammers – VVGZ 2 (1-1)

Op Gelkenes bleven Ammers en de reserves van het Zwijndrechtse VVGZ in evenwicht. "Een goede pot voetbal, maar ik vind dat we iets meer verdienden”, aldus Ammers-trainer Bertus van Schaik. De ploegen scoorden voor de thee, na de helftwisseling niet meer. Op slag van rust trok Sem van der Grijn de stand gelijk. "In de tweede helft werd ons een penalty onthouden, maar niet getreurd. We hebben lekker gespeeld en gaan zien hoever we volgende week tegen het sterke IFC kunnen komen.”