SteDoCo klimt naar derde plaats na knappe zege

barendrecht • SteDoCo was van de eerste tot de laatste minuut de betere ploeg. De ogenschijnlijk verrassende 2-4 zege op de tot zaterdag ongeslagen koploper Barendrechter was dat dus duidelijk niet.

“Nee, absoluut niet”, aldus SteDoCo-trainer Rick Adjei na afloop. “Voetballend waren we heel de wedstrijd beter. Alleen gingen we in de eerste helft niet goed om met hun gevaarlijke wapenfeit; scoren uit stilstaande situaties. De eerste mogelijkheden waren voor ons, maar zij kwamen op voorsprong en we liepen achter de feiten aan.” Niet lang, want Junior Ebobo trok met een wereldgoal de stand weer in evenwicht.  Niet veel later keek een apathisch reagerend SteDoCo opnieuw tegen een achterstand aan. Voor rust kopte Joran Schröder beide ploegen weer naast elkaar. 

Direct na rust kwamen de Alblasserwaarders door een goal van Sjaak Kuyper perfect uit de startblokken. "Barendrecht ging nog meer de lange bal hanteren en dat past - vind ik - niet echt bij deze ploeg”, analyseerde Adjei. Uiteraard kon hij er niet mee zitten. Zijn ploeg wist enkele kansen niet te verzilveren, maar gooide via Everon Pisas de wedstrijd in het slot; 2-4.