• Jordi van Mill in de nacompetitie van afgelopen seizoen in actie tegen BLC.
• Jordi van Mill in de nacompetitie van afgelopen seizoen in actie tegen BLC. Foto: Rick den Besten

Lengte in de spits bij VVAC en Arkel

arkel/ottoland • Bijna twee meter en dus kop-, maar ook trapsterk en daarmee een plaag voor menig verdediger. Dat zijn de boomlange aanvallers Jordi van Mill (ASV Arkel) en Joran Houweling (VVAC).

"Ik hoop de lijn van vorig seizoen door te trekken", begint Jordi van Mill de voorbeschouwing op het nieuwe voetbaljaar. "Vanuit de junioren startte ik in het tweede elftal om na de winterstop aan te sluiten bij het eerste. Tijdens de invalbeurt tegen mijn jeugdcluppie GJS scoorde ik niet, een week later tegen De Zwerver wel. Vervolgens ben ik niet meer uit de basis geweest." 

Ook omdat de inmiddels 20-jarige Van Mill elke wedstrijd het net wist te vinden. "Met Corné van Horik is de concurrentie niet mals, maar het afgelopen voorjaar liep het samen prima. Corné heeft heel veel ervaring en liep een beetje om mij heen of bediende mij van de buitenkanten. Alleen in de beslissingswedstrijd tegen Streefkerk was het minder. Zelf kreeg ik één kansje en daar reken ik het afstandsschot van 20 meter niet bij. Na een prima nacompetitie was het in Hoornaar net niet genoeg. Streefkerk had meer inzet. Als tweedeklasser konden wij alleen maar verliezen en Streefkerk leverde meer strijd met de wil om te promoveren. Als voetballende ploeg legden wij het af." 

Fitter dan ooit

Lang getreurd heeft Arkel niet. "Natuurlijk zaten we even in een dip, maar we hebben de draad snel opgepakt. Met onze fysio hebben we lekker doorgetraind, we zijn fitter dan ooit. En dat is een leer van vorig seizoen, toen we uiteindelijk met teveel blessures te maken kregen. Dat moeten we voorkomen." De jonge Van Mill noemt wijselijk zijn eigen cluppie niet als titelkandidaat. "Nee, dat stempel moeten wij niet willen krijgen. Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen, maar er zijn betere ploegen. Ik denk aan De Alblas en Hardinxveld, die we in de voorbereiding en beker al zijn tegengekomen. Na de openingswedstrijd tegen HSSC'61 is de tweede wedstrijd thuis tegen Hardinxveld. Samen met De Alblas in mijn ogen favoriet voor de titel." 

Marck de Heer

Ook Joran Houweling (23) stroomde pas na de verlengde winterstop in, met een andere reden. “Ik ben in 2021 geopereerd aan mijn kruisband en zou misschien wel tot twaalf maanden moeten revalideren. Het ging gelukkig vrij rap en na een halfjaar stond ik alweer op het veld.” Als vanouds, want de twee meter lange spits scoorde als nooit tevoren. “Klopt, met negentien goals in de competitie klaag ik niet. Absolute topwedstrijden waren die tegen Ameide. Op Meihoven scoorde ik ze alle vier en thuis ook drie. Natuurlijk wil ik die lijn doorzetten, misschien wel samen met mijn van Peursum overgekomen vriend Marck de Heer, al hebben we voorin natuurlijk ook andere opties. We zijn vergelijkbare spitsen. Marck is ook lang en fysiek sterk. De keuze is aan de trainer."
Bang om een concurrent in huis te hebben gehaald is Joran niet. "Juist niet. Met een sterk middenveld achter ons kunnen we in een 4-4-2 systeem uitstekend uit de voeten. Zeker nu de definitief vanuit de jeugd gekomen talentvolle Christiaan Leeuwis ook deel uitmaakt van onze selectie. En dan moeten we onze positie van vorig seizoen zien te verbeteren. Boven verwachting eindigden we op de zesde plek en dat had eigenlijk nog best hoger kunnen zijn.” Joran legt uit.
"Op het laatst liep het wat minder. Niet dat we niet meer wilden, maar ongetwijfeld speelde ook mee dat we al ‘dik' veilig waren. Jammer, want met VVAC had ik best mee willen doen om de prijzen.” De geboren en getogen Ottolander ziet Streefkerk als mooi voorbeeld. "Een knappe prestatie om als dorpsclub nu tweede klasse te spelen, na mooie overwinningen in de nacompetitie op Drechtstreek, De Alblas en Arkel. Ploegen die wij komend seizoen tegenkomen. We beginnen met een uitbeurt tegen De Alblas. Een mooie wedstrijd, waarin we gelijk aan de bak kunnen. Een week later ontvangen we op De Put het onbekende Haastrecht, dat kennelijk een soepel scorende voorhoede heeft. Ik schat, opnieuw, Hardinxveld hoog in en ongetwijfeld zal ook Arkel bij de top-5 zitten. Hopelijk wij ook.”

Theo Sprong