Rommelzolder

hoogblokland • De rommelzolder aan de Minkeloos 13 in Hoogblokland is zaterdag 3 september van 9.30 tot 12.00 uur open. Er is ook gelegenheid om spullen in te leveren.


Parenting Children Course 

regio • Op woensdag 14 september start de Parenting Children Course. Deze cursus is voor ouders met kinderen van 0 tot 10 jaar en wordt georganiseerd door Hart voor de Waard.

In vijf bijeenkomsten komen onder andere de volgende thema’s aan de orde: grenzen stellen, liefde uiten, functie van het gezin en groei naar zelfstandigheid. De cursusleiders zullen tips delen en stof tot nadenken geven. Daarnaast is er ruimte om met andere ouders in gesprek te gaan. Aanmelden kan via www.hartvoordewaard.nl/parentingcourse. De cursus wordt om de week gegeven van woensdag 14 september tot en met 16 november. Het kost 25 euro om deel te nemen, inwoners van Molenlanden betalen 20 euro. Voor meer informatie: Marieke Bor (06-33834727 of trainingen@hartvoordewaard.nl).


Huis van de Waard 

brandwijk • In gebouw Met Elkaar Voor Elkaar aan de Kerkweg 10 in Brandwijk wordt op woensdag 7 september weer Huis van de Waard gehouden. Van 09.30 tot 12.00 uur is er inloop voor een kop koffie en/of een praatje. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen, biljarten of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser via 0184-641941. Info: www.huisvandewaard.nl.


Geheugentraining voor ouderen 

nieuw-lekkerland • De Smit’s Stichting verzorgt in de even weken een geheugentraining voor ouderen.

Dat wordt gedaan met oefeningen, spelletjes en technieken waarmee de vergeetachtigheid vermindert. Herhaling is effectief, vandaar dat er om de week een bijeenkomst is. Door verhuizing en overlijden is er ruimte vrij gekomen in de groep. De training wordt gegeven van 10.00 tot 11.00 uur in ’t Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. De kosten bedragen 1 euro, inclusief koffie of thee. Aanmelden kan bij de L. & N. Smit’s Stichting op telefoonnummer 0184-689360 of per email naar: info@smitsstichting.nl.


Vier optredens met Monumentendag 

regio • Het Zederiks Christelijk Mannenkoor willen na drie jaar de traditie weer oppakken om te zingen tijdens Open Monumentendag.

Ieder jaar gaan zij met Open Monumentendag een viertal kerken langs waar zij een mini-concert verzorgen, begeleid door organist Leander van der Steen. De volgende kerken zal het Zederiks Christelijk Mannenkoor dit jaar aandoen: 10.30 uur Asperen, 11.30 uur Heukelum, 14.00 uur Kedichem en 15.00 uur Meerkerk.