Moet kunnen

Afgelopen 19 en 20 augustus was het weer zover: Truck- & tractorpulling in Hoogblokland. Het was vanwege Corona even geleden, maar al snel ‘voelde’ het weer als vanouds: een hels lawaai, zwarte gifwolken, bergen met ‘single use’ afval en een totaal vernield weiland. Er werd druk geadverteerd met gratis parkeren, want niemand wil natuurlijk aan het openbaar vervoer.

Heerlijk, dat ‘moet kunnen’ en ‘wat maakt het uit?’ denken, vooral in deze tijd, waarin we het er allemaal over eens zijn dat er niets mis is met de natuur, dat wij mensen nu eenmaal het recht hebben om te doen wat we willen en dat overheden er vooral zijn om dat mogelijk te maken. Geen sturing en geen principes, maar greenwashing mag (website gemeente Molenlanden: ‘Molenlanden is actief bezig met duurzaamheid.’). Duurzaamheid doet het over het algemeen goed in de politieke discussie, zolang men de noodzaak ervan maar afzwakt met voorwaarden als ‘er moet wel draagvlak zijn’ of ‘het moet wel betaalbaar blijven’. Dan kun je nog alle kanten op, hoef je niemand te dwingen en laat je het gewoon aan de volgende lichting om de maatregelen te nemen die we 50 jaar geleden al hadden moeten nemen. Leg ondernemerschap geen strobreed in de weg en laat dus zo’n mega-vervuilend evenement lekker gebeuren; moet kunnen! Gaat echt lekker zo. 

Hoe was het ook alweer? Oh ja: Wie niet horen wil moet voelen, maar zelfs de nu duidelijk voelbare klimaatverandering blijkt niet genoeg om mensen tot inkeer te brengen. 

B. de Looff, Hoogblokland


Najaars kinderkledingbeurs 

streefkerk • In het Anker aan de Molenakker 12 in Streefkerk wordt binnenkort een najaars kinderkledingbeurs gehouden.

De opbrengst is voor de helft voor diegene die de kleding inlevert, de andere helft is voor Woord & Daad en Christian Refugee Relief. De beurs wordt gehouden op donderdagavond 22 september van 19.00 tot 21.00 uur en vrijdagmorgen 23 september van 08.30 tot 11.00 uur (dan is alle kleding voor de helft van de prijs). Schone winterkleding, vanaf maat 80 tot tienermaat S/M, kan ingeleverd worden van 8 tot en met 15 september. De inleveradressen zijn: Agaath van der Graaf, Dotterbloem 16, Aagje Hakkesteeg, Reigersdreef 4, Dieke de Lange, Elzenhof 13 (06-12956167), Erika Lagendijk, Dreef 28 en in Nieuw-Lekkerland bij Lonneke Heuvelman, Meerkoet 40. Ook kan men kleding inleveren in Het Anker en wel op maandagavond 12 september van 19.00 tot 21.00 uur. Info: kledingbeursstreefkerk@hotmail.com.