• Toeristen bij één van de bezoekersmolens.
• Toeristen bij één van de bezoekersmolens. Foto: Geurt Mouthaan

Open dag vrijwilligers Kinderdijk

kinderdijk • Stichting Werelderfgoed Kinderdijk houdt zaterdag 6 augustus een open dag voor nieuwe vrijwilligers.

Tijdens de open dag vertellen medewerkers van de stichting meer over de verschillende vrijwilligersfuncties binnen het Alblasserwaardse Werelderfgoed. Ook stappen zij samen met de belangstellenden aan boord van de rondvaartboot om het gebied te leren kennen. 'Van gids tot schipper en van klusser tot host, er zit altijd wel een passende functie tussen voor jou', stelt de SWEK.
De beroemde molens van Kinderdijk torenen uit boven de polders van de Alblasserwaard, met hun machtige wieken trots in de wind. Toch zijn deze historische reuzen maar een klein onderdeel van een enorm samenspel tussen mens, techniek en natuur. Vele vrijwilligers helpen nu al mee om toeristen van onder de hele wereld hierover te vertellen, hen te ontvangen of op een andere manier een bijdrage te leveren aan het werk van de SWEK. 'Zo op het eerste gezicht lijkt het alsof het in ons UNESCO Werelderfgoed allemaal draait om de molens', vermeldt de stichting in een persbericht. 'Wie van dichtbij kijkt weet wel beter: bij ons draait alles om de inzet, de kennis en het enthousiasme van onze vrijwilligers. Wil jij samen met ons een stuk unieke Nederlandse cultuur delen met de hele wereld? Kom dan vrijblijvend naar onze open dag voor nieuwe vrijwilligers op zaterdag 6 augustus.'

Kijk voor meer informatie over de open dag en het aanmeldformulier op: www.kinderdijk.nl/opendag of bel 078 6912830. Aanmelden voor de open dag kan tot vrijdag 5 augustus.