• Het bestuur van de Oranjevereniging leeft al maanden toe naar de feestweek.
• Het bestuur van de Oranjevereniging leeft al maanden toe naar de feestweek. Foto: Aangeleverd

Hoogblokland viert week lang feest

hoogblokland • De festiviteiten starten met een feestavond in de tent op het ijsbaanterrein, voorafgegaan door een bijeenkomst voor genodigden en een officiële opening met burgemeester Theo Segers en 'special guests'.

Terwijl inwoners pas de laatste tijd druk zijn met de voorbereidingen voor het versieren van hun straten, was het achtkoppige bestuur van de Oranjevereniging Hoogblokland vorig jaar al op dreef met de organisatie van de week. Totdat er vanuit Hoornaar het verzoek kwam om de Hoogbloklandse week een jaar op te schuiven.
Bestuurslid Fabian Straathof: “Eigenlijk zou ons feest al een jaar eerder geweest zijn.” Mede-bestuurslid Manoek van Goolen: “Er is een circuit van vijf dorpen die om beurten een feestweek verzorgen. Vanwege corona hebben we geschoven, waardoor we nu over vier jaar alweer een feestweek hebben.”

Feestweekgids

Tot en met 20 augustus verzorgt de oranjevereniging een scala aan activiteiten. Op Facebook en Instagram is te zien wat er elke dag gebeurt. Manoek: “En leden van onze vereniging en inwoners van Hoogblokland hebben een feestweekgids gekregen met het volledige programma."

Gevraagd naar de hoogtepunten uit het programma noemt Manoek de optocht, op zaterdag 13 augustus. "Dat is altijd een happening. We beginnen in de Minkeloos bij de Habo. Aan het einde van de ochtend is er een pauze aan de Hoogbloklandseweg, daarna start de middagroute. Er zijn twintig wagens en als vereniging rijden we zelf ook mee."

Timmerdorp

Ook voor kinderen zijn er de hele week door diverse activiteiten. Op maandag 15 augustus is er bijvoorbeeld een playbackshow. Fabian: "Het timmerdorp start dan ook, dat duurt drie dagen." Speciaal vinden ze ook de dinershow op vrijdag 19 augustus. "Dat is een diner met drie gangen. Tijdens de maaltijd is er een show met dans en muziek."
Net als in eerdere jaren werkt de oranjevereniging samen met de organisatie van de vakantiebijbelweek en een tentdienst op zondag. Manoek: "Op dinsdag 16 augustus verzorgt de muziekvereniging het evenement Symphonia Maestro. Door corona moest dat steeds worden verzet en weer gecanceld, daarom doen ze dat nu in de feesttent. Vier bekende mensen uit het dorp zetten zich neer als maestro. Het publiek mag de beste dirigent kiezen. De afsluiting vindt plaats op zaterdag 20 augustus met een 'Eght Vout Feest' met Q-music."

De organisatie van de week begon met eens in de twee maanden een vergadering en intensiveerde de laatste periode met wekelijkse vergaderingen. Manoek: "We krijgen veel hulp van mensen. Als bestuur hebben we een heel leuke groep en vullen we elkaar goed aan." Na een intensief jaar kijken ze allemaal uit naar een heel drukke maar vooral feestelijke week.