• Remco Schouten was in 2019 de laatste winnaar van de Ronde van Noordeloos.
• Remco Schouten was in 2019 de laatste winnaar van de Ronde van Noordeloos. Foto: Rick den Besten

Noordeloos in teken van wielersport

noordeloos • De Ronde van Noordeloos is ‘after corona’ terug op de wielerkalender. In het ‘Giethoorn van de Alblasserwaard’ wordt maandag 1 augustus volop gekoerst. Het wielerprogramma maakt ditmaal deel uit van de feestweek.

Om 12:30 uur bijt de jeugd het spits af, gevolgd door de vrouwen die om 13:30 uur worden weggeschoten. De nieuwelingen maken zich om 14:45 uur op voor een criterium over 40 kilometer. Aan de start onder meer de Jan van Arckel-troeven Tim Verwolf (Langerak), Bram Jansen (Lexmond) en Mees Bassa (Goudriaan).

De regionale troeven die rijden met een Startlicentie staan om 18:00 uur aan het vertrek. Ongetwijfeld zal het publiek dan toestromen, want de Ronde van Noordeloos wordt doorgaans goed bezocht en is vanwege het korte rondje aantrekkelijk om te volgen. Op de startlijst prijken namen van onder anderen Jan Bassa, Maarten Molenaar, Dirk-Jan Verspuij, Sander Spoolder, Harmen Brandwijk, Gert-Jan Eskes, Niels Bongers en Menno Vonk.
Het klapstuk van de veiling is de koers voor Elite/Beloften. Zij starten om 19:00 uur en gaan 100 keer (80 kilometer) rond. Aan regionale troeven geen gebrek. Denk aan Jens van den Dool, Noël Luijten, Jarri Stravers, Stefan Verhoeff, Ruben Blom, Bart van den Berg en Hermen Bode. Zij kunnen concurrentie verwachten van onder anderen Piotr Havik, Antonie van Noppen, Eddy van IJzerdoorn en Jordi Talen.

Start en finish van de Ronde van Noordeloos liggen in de dorpskom, bij café Het Zwarte Paard.