• Dementie heeft grote gevolgen.
• Dementie heeft grote gevolgen. Foto: Photographee.eu

Gratis cursus mantelzorg bij dementie

regio • Steunpunt Mantelzorg Molenlanden start 15 september met de gratis onlinecursus 'Vasthouden en Loslaten...Mantelzorg bij Dementie'.

Dit is een cursus voor mensen die zorgen voor een naaste met (beginnende) dementie of vermoeden van dementie. Welkom zijn mantelzorgers uit Molenlanden, Sliedrecht of Vijfheerenlanden of mantelzorgers die voor iemand zorgen die in één van deze gemeentes woont.

Het doel van deze cursus is het voorkomen van (beginnende) overbelasting en deelnemers specifieke tips en ondersteuning te bieden in hun zorgsituatie. Tijdens zes bijeenkomsten krijgen zij informatie over (omgaan met) dementie. Daarnaast is er ruimte om ervaringen te delen en onderling tips uit te wisselen

De data zijn 15 en 29 september, 6 en 20 oktober, 3 en 17 november. Inloggen kan vanaf 13.15 uur, de bijeenkomsten duren van 13.30 tot 15.30. Er kan hulp worden geboden bij het online komen.

De cursus is gratis. Trainers zijn wijkverpleegkundige Annette Grootendorst en maatschappelijk werker Wilma van der Hout. Voor vragen of aanmelden kunnen belangstellenden contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg Molenlanden via 085-0066089 of per e-mail info@welzijnmolenlanden.nl. 

Meer informatie staat op www.welzijnmolenlanden.nl of de Facebook- en Instagramaccounts.