Afbeelding
Foto: GYSELLE BLOKLAND

Grote brandweeroefening in Arkel

arkel • In de jachthaven van Arkel hielden brandweer Arkel en watersportvereniging De Gors dinsdag een grote oefening. Hieraan namen de brandweerposten van Arkel en Hoornaar-Noordeloos deel, naast oppervlakteredders van brandweer Asperen, duikers van brandweer Schoonhoven, acht politiestudenten en een ambulance. Het doel was het trainen van de samenwerking tussen de hulpdiensten bij een groot incident op het water en het beoefenen van incidenten op de jachthaven samen met de watersportvereniging.

De hulpdiensten kregen een gecompliceerde situatie voor hun kiezen. Op de Linge tussen Arkel en Leerdam voer een jachtje met feestvierende jongeren. Er werd flink alcohol gedronken en de aangeschoten kapitein stuurde voer tegen een ander jachtje aan. Diverse jongeren raakten gewond of te water. Op het andere jachtje zaten vier mensen. Twee van hen raakten overboord, van wie er één onder water raakte en de ander met zijn voet vast kwam te zitten in de schroef. Het derde jacht voer hier vlak achter. Door de aanvaring vielen op deze boot twee gasflessen om die openschoten. Van de twee opvarenden sprong er één overboord, uit schrik voor het uitstromende gas.

De duikers zochten de twee personen op de bodem en redden hen. Alle betrokkenen werden door de hulpdiensten behandeld aan letsels en onderkoeling.