• De betrokkenen bij het nieuwbouwproject.
• De betrokkenen bij het nieuwbouwproject. Foto: Aangeleverd

Vier starterswoningen Molenaarsgraaf

molenaarsgraaf • Vorige week waren kopers van nieuwbouwproject Molenhoek in Molenaarsgraaf uitgenodigd op de bouwplaats voor het vieren van een mijlpaal. 

De start van de bouw heeft even op zich laten wachten. Zoals het er nu naar uit ziet worden de woningen in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd. Het laatste deel van de begane grondvloer van het project werd in het bijzijn van de toekomstige bewoners geplaatst. Voordat de vloerplaat op zijn plek werd gelegd, mochten zij met behulp van een spuitbus een persoonlijke boodschap of wens op de vloer spuiten.

Er komen aan de Graafdijk Oost in Molenaarsgraaf vier starterswoningen. Het ontwerp van ‘in Molenhoek' verwijst naar de geschiedenis van deze locatie. Er stond op deze locatie een oude kuiperij, waarvan oude elementen zijn te herkennen in het ontwerp van de nieuwe woningen.

Eigenaar Gerard Wemmers: "Twintig jaar geleden bouwden wij onze huidige woning op deze locatie. We waren toen al van plan om er vier woningen bij te bouwen. Ik ben blij dat er inmiddels is gestart met de bouw en ik kijk uit naar het resultaat.” De rijwoningen worden voorzien van duurzame installaties, zoals een warmtepomp en pv-zonnepanelen. De Korte besluit: "De kopers komen allen uit de gemeente Molenlanden. Wij vinden het leuk om te voorzien in de lokale behoefte.”