schoonhoven • Bij de al veilige overburen boekten de mannen van Ferry van Dijk een belangrijke 0-1 zege. Ricky Eijkelenboom werd matchwinner tegen Schoonhoven.

"En daar ben ik echt blij mee", glom de Ammerse oefenmeester van oor tot oor. "Heel knap, we stonden op een gegeven moment 5 punten achter de eerste ploeg boven ons. Nu hebben we drie punten meer dan Dubbeldam. We zijn er nog niet, maar deze uitslag geeft de burger moed."

In de eerste helft zat er duidelijk spanning in de hoofdjes en in de benen van de geelhemden. "Maar toen we op de hoogte werden gesteld van de tussenstand van VVAC tegen Dubbeldam, viel er een last van onze schouders en gingen we beter voetballen." 

Dike Side

De meer dan 250 meegereisde supporters zagen in de tweede helft Ricky Eijkelenboom de score openen. Het bleef bij die ene treffer, maar dat kon de Dike Side niet deren. Groot-Ammers is nog derdeklasser en maakt zich op voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie en wel op dinsdagavond 14 juni als NOAD'32 op bezoek komt.