Damesfiets aangetroffen

giessenburg • Langs de Neerpolderseweg in Giessenburg is vorige week een Gazelle Miss Grace damesfiets aangetroffen. De fiets werd gevonden bij de vissteiger en stond niet op slot. Via een barcode kon de eigenaar niet getraceerd worden. Wie de fiets mist, kan bellen met Anneke Vonk via 06-49684152.


Bieb-Op-School geopend 

oud-alblas • Op de Groen van Prinstererschool in Oud-Alblas werd op vrijdag 20 mei is de eerste nieuwe Bieb-Op-School van gemeente Molenlanden geopend. Dit gebeurde in samenwerking met Bibliotheek Aan Zet. Dankzij actieve en creatieve ouders is een lokaal omgetoverd tot een prachtige groene bibliotheek. Met financiële steun van de gemeente is er een mooie gevarieerde collectie samengesteld die ieder jaar wordt aangevuld en bijgehouden. Ook zullen er komend schooljaar activiteiten op school worden georganiseerd met onder andere bibliotheek-consulente Inge van der Kolk. De bieb is opgezet om het leesplezier en zodoende het leesniveau te zien groeien.


Praktische hulp bij dementie

gorinchem • In De Bogerd aan de De Vries Robbéweg 100 in Gorinchem wordt op donderdagavond 9 juni weer een Alzheimer Café Gorinchem gehouden. Het thema van de avond is: ‘Praktische hulp bij dementie'. De koffie staat klaar om 19.00 uur, de start is om 19.30 uur. Er is een boekentafel, een pauze en ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.