• Roland van Nisselrooij.
• Roland van Nisselrooij. Foto: Politie

Toen laatst gevraagd werd wie de nieuwe column ging schrijven, riep ik volmondig “Ja”. Een moment later bedacht ik me dat ik wellicht even had moeten wachten alvorens enthousiast “Ja” te roepen.

De oplossing diende zich echter tijdens de eerstvolgende dienst al aan. Tijdens onze surveillance door de wijk troffen we een groepje jeugd. We stopten om een praatje te maken, maar voordat we iets konden zeggen hoorden we al uit de groep: ”Waarom komen jullie? Wij doen toch niets verkeerd”. 

Dat klopt. Maar als wijkagent wil ik graag met de mensen in de wijk in gesprek komen. En dus ook met de jeugd. En of je nu een balletje trapt of gewoon met vrienden ergens wil chillen. Dat maakt mij niet uit. De beheerders van diverse zwembaden en recreatieterreinen zijn reeds bij me gekomen met de vraag hoe een ieder prettig gebruik kan maken van de voorzieningen in de diverse dorpskernen. Daar horen regels bij. Dan kijken we als politie graag even mee. Zodat het voor een ieder duidelijk is en niemand voor verrassingen komt te staan als we moeten handhaven.

Hopelijk gaan we een mooie zomer tegemoet. Mooi weer en lange avonden gaan helaas vaak gepaard met meldingen van overlast. Soms heel concreet, maar vaak is het ook een beleving die mensen hierbij hebben. Daarom gaan wij als wijkagenten van de Molenlanden de komende tijd actief de jongeren opzoeken.
Om met elkaar in gesprek te gaan. Zodat we allemaal van het mooie weer kunnen genieten en bij meldingen van overlast de zaken klein kunnen houden. Elkaar aanspreken hoort daarbij. Wacht niet tot het u heel hoog zit voordat u bij overlast jongeren aanspreekt. Vaak hoor ik van jongeren dat ze het simpelweg niet door hadden. Ervaart u overlast en denkt u daar niet zelf uit te komen, trek dan bij mij aan de bel. Dan ga ik of mijn collega graag in gesprek.

Samen met de gemeente Molenlanden, Jongerenwerk en mijn collega’s proberen we zo de wijken leefbaar te houden met ruimte voor iedereen. 

U kunt mij bereiken op 0900-8844 of bij spoed 112. Tevens vindt u mij op Instagram: wijkagenten_molenlanden_oost en mijn collega wijkagenten op wijkagenten_molenlanden_west

Roland