• Schelluinen promoveert als kampioen van de 3e klasse D naar de tweede klasse.
• Schelluinen promoveert als kampioen van de 3e klasse D naar de tweede klasse. Foto: Arnold den Hartog

schelluinen • Zaterdag kon de vlag al in top op Sportpark Scalune. De plaatselijke voetbaltrots kon, na misstappen van GVV'63 en BLC en de eigen 5-0 zege op Sparta'30, het kampioenschap vieren.

Een grillig seizoen in de 'uitgeleende' derde klasse D eindigde voor de blauwwitten dus fantastisch. "Natuurlijk waren we met GVV'63 in deze zwakkere Brabantse klasse favoriet. Voor de winterstop kenden we veel ups en downs. Vanaf dit voorjaar ging het beter en boekten we belangrijke overwinningen. Vooral de zeges begin mei op GVV'63 en BLC. Zes punten van je directe concurrenten, dat is cruciaal. Jammer was wel de doordeweekse zeperd  thuis tegen ONI, waar we uit op een dinsdagavond ook punten lieten liggen. We hadden dus al kampioen kunnen zijn", genoot Diego Kemp, sinds zijn vijfde lid op Scalune, na de voor hem inmiddels traditionele duik in de Vliet. "Het blijft grappig om te doen, maar het stinkt nog steeds net zo hard als tijdens de kampioenschappen in de jeugd."

Wingback

De laatste weken speelde Kemp (19) met ingetapte tenen en zelfs tape om zijn schoenen." Inmiddels heb ik nieuwe schoenen en met mijn tenen gaat het ook de goede kant op. Net als met het elftal, we zijn in topconditie en leveren op dit moment wekelijks een teamprestatie. Iedereen cijfert zich weg, we zijn een hechte vriendengroep. Misschien ben ik zelf het mooiste voorbeeld. Vorige week zaterdag tegen Merlijn misten we onze linksback en noodgedwongen ben ik als verdediger gaan spelen. Wel als wingback, want de drang naar voren zit er bij mij wel in. Ik voetbal om te scoren, maar ik accepteer de beslissing van de trainer. In het belang van elftal." In de kampioenswedstrijd tegen Sparta pikte Kemp zijn goaltje weer mee. Grote man aan Schelluinen zijde was onomstreden Pascal van Delden. Met drie goals, na de vroege openingstreffer van Yannick de Bondt, staat de topscorer inmiddels op 21 doelpunten en ook voor hem kwam de titel toch nog onverwacht. “Hier hadden we inderdaad niet op gerekend. Maar de buit is binnen." 

Voor Van Delden is de laatste wedstrijd tegen NOAD’32 zeker nog van persoonlijk belang. “Bij aanvang van de competitie had ik mijzelf als doel gesteld gemiddeld één keer per wedstrijd te scoren. Met 21 goals loop ik, mede ook door een blessure, wat achter. Volgende week dus maar vijf keer scoren. Haha. Zonder gekheid, die doelpunten kunnen mij gestolen worden. Ik kan ze beter bewaren tot volgend seizoen. Want dan hebben we ze harder nodig. Ik hoop op een leuk voetbaljaar, overleven is de doelstelling en hopelijk eindigen we op een plekje in de middenmoot.”

Lekker douchen

Trainer Richard van Gils, die net voor corona het stokje overnam van Philip den Haan, wilde nog niet zover voor uit kijken .“Eerst een feestje vieren en lekker douchen", lachte de Oosterhouter na zijn eerste kennismaking met het koude water. “We hielden rekening met volgende week zaterdag. Vuren is een sterk team, dat zou wel van BLC kunnen winnen. Maar dat SV Capelle GVV’63 zou verslaan…”

Leider Henk de Jong was enigszins opgelucht. "Morgen ga ik op vakantie naar Portugal en in principe zou ik eerder terugvliegen voor de laatste wedstrijd tegen NOAD'32. Ik ben nu zes jaar betrokken bij de club en dit elftal, dit kampioenschap wilde ik mee maken. Mijn vrouw Kitty vond het goed, maar nu is een vervroegde terugkeer niet nodig. Ik ben heel blij met dit verloop. En we leveren het bewijs dat je met een beetje kleding en wat drank een leuk elftal op de been kan brengen.” 

Diego Kemp vult aan: "Net als voor mij is voor veel speler het niveau van de tweede klasse nieuw. Sowieso is het leuk om weer tegen verenigingen rondom mijn woonplaats Gorinchem te voetballen. Een leuke competitie met veel derby's en dus veel meer entourage. Het zal lastig worden, we zullen moeten zien te overleven. Jammer dat Menno Dekker vertrekt naar Heukelum, maar wel fijn dat de snelle Gijs van den Berg terugkeert na een lange stage."

Theo Sprong