Afbeelding
Foto: Bert Bons

Alblasserdam brengt laatste groet aan omgebrachte Nathalie Ansink

Krant volgende week dag later

regio • Het Kontakt editie Alblasserwaard wordt volgende week een dag later verspreid. De krant valt dus op vrijdag 27 mei op de mat en niet op de gebruikelijke donderdag (26 mei). 

Dit heeft te maken met Hemelvaartsdag op 26 mei. Kopij en advertenties voor de krant van volgende week moeten op de gebruikelijke tijden aangeleverd worden.


Alblasserdam brengt laatste groet aan omgebrachte Nathalie Ansink

alblasserdam • Op indrukwekkende wijze heeft Alblasserdam op vrijdagochtend 13 mei een laatste groet gebracht aan de omgekomen Nathalie Ansink. Zij was vorige week één van de slachtoffers van de schietpartij bij zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam.

Met een vierspan rouwkoets werd de kist met daarin het lichaam van Nathalie vervoerd van de Zuiderstek naar de Oost Kinderdijk. De familie had aangegeven dat ze het op prijs zouden stellen wanneer zij langs de route gegroet zou worden.

Aan deze oproep werd uitgebreid gehoor gegeven. Honderden Alblasserdammers en mensen uit de omgeving stonden op de route om Nathalie een laatste eerbetoon te geven en de nabestaanden te bemoedigen. Er waren ook veel mensen uit Streefkerk, het dorp waar Nathalie oorspronkelijk vandaan komt.
Overal in het dorp hingen vlaggen halfstok. De kermis was stilgelegd en het gemeentebestuur was ter hoogte van het gemeentehuis opgesteld.

De stille tocht langs de dijk was een emotioneel moment voor de familie en ook veel omstanders langs de route rouwden met de familie mee.

Vrijdag 13 mei was tevens de dag waarop in Alblasserdam de uitvaarten plaatsvonden van de twee slachtoffers van het scooterongeval.


Waterschap start versterken kades 

regio • Waterschap Rivierenland gaat de komende jaren aan de slag met het versterken van kades in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Het gaat in totaal om ruim 16 km aan kades van de Nederwaard, Dwarsgang, Smoutjesvliet, Peursumsche Vliet, Ammersche Boezem, het Achterwaterschap en de Zouweboezem. Voor de verschillende kadevakken zijn inmiddels voorkeursalternatieven opgesteld. Dat zijn globale ontwerpen waarmee de plannen verder uitgewerkt worden. Medio 2022 start de planuitwerkingsfase waarin de voorkeursalternatieven nader worden uitgewerkt. Voor meer informatie over het project: www.waterschaprivierenland.nl/kadeversterkingen.

Op 1 januari 2023 treedt vervolgens de Omgevingswet in werking. Het waterschap loopt hierop vooruit door een projectbesluit te nemen met de bijbehorende projectbesluitprocedure.