vrijdag 20 mei

Cabaret met de Knock Out Comedy Crew
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Oscar Arnold, Davey Turnhout, Arjan Kleton, Huibert-Jan van Roest, Jean van Seventer en Dave Felida van de Knock Out Comedy Crew verzorgen de cabaretvoorstelling ‘Nee, we zijn geen boyband’ in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Er treden iedere show een aantal comedians op van de Knock Out Comedy Crew, aangevuld met ervaren, bekende en soms ook volslagen onbekende, maar talentvolle comedians. Entree bedraagt 14,50 euro.

zaterdag 21 mei

Rommelmarkt in Groot-Ammers
9:00, Groot-Ammers. Op het Fortuijnplein is een groot aanbod te vinden van onder meer meubels, boeken, potten en pannen en allerlei snuisterijen. Ook zijn er oliebollen, pannenkoeken en broodjes hamburger verkrijgbaar en is het pleinrestaurant open. Voor de kinderen is er speelgoed en lekkers. De rommelmarkt duurt tot 14.00 uur.

Actiemarkt in Noordeloos
9:30, Noordeloos, Noordzijde 1. Tot 14.30 uur is er een Actiemarkt van de christelijk gereformeerde kerk. Er zijn verschillende kramen met tweedehands spullen, maar ook met o.a. planten, fruit, cadeautjes, speelgoed en koeken. Er zijn verlotingen, een veiling per opbod, springkussen en diverse spellen. De opbrengst is voor de restauratie van het orgel, Lieke en Magno in Brazilië en Friedensstimme.

Kleedjesmarkt Pippeloentje
12:00, Langerak. Kleedjesmarkt tot 16.00 uur in de speeltuin. Opgeven: activiteiten@speeltuinnieuwpoort-langerak.nl.

Elke Vierveijzer in De Drie Snoecken
20:00, Lexmond, De Drie Snoecken. Elke Vierveijzer speelt de  voorstelling ‘Lucht'. Elke won de Poelifinario prijs dit jaar in de categorie Kleinkunst. Kaartjes kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via info@dedriesnoecken.nl of 06-31908304.

Crazy Piano's in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De Crazy Piano's brengen hun voorstelling Guilty Pleasures Part 2: Een show vol muzikale hoogstandjes op de drums, saxofoon en de brandweerrode piano's. Entree bedraagt 28 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 24 mei

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee, een praatje of een spel. Er is gelegenheid om te klaverjassen.

Open Eettafel Herwijnen
Op dinsdag 24 mei 2022 wordt er weer een Open Eettafel gehouden in dorpshuis de Poort in Herwijnen. U bent van harte welkom vanaf 11.30 uur. U kunt aan de bar een drankje kopen. Corita Bakker zal de 3-gangen maaltijd bereiden. De maaltijd wordt om ongeveer 12.30 uur geserveerd en de kosten zijn 11,00 euro.

woensdag 25 mei

Huis van de Waard Brandwijk
9:30, Brandwijk, Kerkweg 10, verenigingsgebouw De Overstap. Tot 12.00 uur inloop voor een kopje koffie en/of praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen, biljarten of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser, 0184-641941.

Dorpskamer Noordeloos
10:00, Noordeloos. In het Noorderhuis is er tot 12.00 uur een inloop. Nienke en Joke van Welzijn Molenlanden vertellen over het Steunpunt Mantelzorg. Het Repair Café is open.

Open eettafel in ‘t Waellant
12:30, Nieuw-Lekkerland. In ‘t Waellant verzorgt de L. en N. Smitstichting een open eettafel voor 55-plussers uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Aanmelden kan tot maandag 23 mei, 10.00 uur, via 0184-689360. De kosten van het driegangenmenu zijn 8,50 euro.

donderdag 26 mei

Snuffelmarkt in Gorinchem
9:00, Gorinchem. In de Evenementenhal vindt tot 16.30 uur een Snuffelmarkt plaats. De entree is 4,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren is ook gratis. Er staan zo’n vijfhonderd kramen met tweedehands spullen opgesteld.

Huis van de Waard Liesveld
16:45, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee. Bij voldoende belangstelling wordt er een warme maaltijd klaargemaakt. Opgeven: Aafke de Vos, 0184-662704.

Show Omdenken in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. ‘Zoals verwacht loopt alles anders’ is de titel van de voorstelling van Omdenken. In een mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berthold Gunster zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen; dit keer samen met zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige swingende live-band. Alles onder het niet te vermijden motto ‘het dak eraf’. Entree bedraagt 22,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.