• Net als in 2019 zijn ook dit jaar weer kinderen welkom bij het Foodtruck Festival in Nieuwpoort.
• Net als in 2019 zijn ook dit jaar weer kinderen welkom bij het Foodtruck Festival in Nieuwpoort. Foto: Geurt Mouthaan

Foodtrucks en braderie in Nieuwpoort

nieuwpoort • Het wordt 25 mei ongetwijfeld druk in Nieuwpoort. Vanaf 10.00 uur staat dan de traditionele braderie op de planning. Niet in het historische centrum, maar op 't Hooft. De kramen met ondernemers uit de vestingstad zelf en daarbuiten hebben uitzicht op de rivier de Lek. 

"De verkoop is tot 17.00 uur", vertelt organisator Argo Slob. "De stands staan langs het pad. In het midden van het terrein vindt vanaf 12.00 uur het Foodtruck Festival plaats." Daarmee krijgt dit evenement na de edities van 2019 en 2021 een vervolg. Waar de coronamaatregelen vorig jaar nog voor een limiet van 750 bezoekers zorgde en kinderen dus niet konden komen, zijn alle beperkingen nu opgeheven. Er zijn nu zo'n 2.000 bezoekers welkom en de deur gaat wijd open voor de jeugd. Argo: "Voor hen hebben we vanaf 14.00 uur een uitgebreid programma. Er zijn onder meer optredens van de tv-karakters Fien en Teun, schminken, een springkussen en een kinderdisco, dus er is echt van alles te beleven. En de toegang is tot 18 jaar gratis."
Vanaf 18 jaar geldt wel een toegangsprijs van 10 euro, maar daar staan drie consumptiemunten en gratis bezoek aan de wc's tegenover. De kaarten zijn verkrijgbaar bij restaurant 't Raadhuis in Goudriaan, eetcafé De Dam en cafetaria De Poort in Nieuwpoort en drankenhandel Fred van de Heuvel in Giessenburg.

Eenmaal binnen kun je terecht bij acht foodtrucks met allerlei uiteenlopende etenswaren. "Daarnaast hebben we een heel bijzondere ijssalonwagen en kun je diverse soorten koffie kopen." Zeker zo belangrijk: twee dj's en zangeres Rosanne de With uit Gorinchem zorgen vanaf het podium voor de muzikale omlijsting. Later op de avond wordt op een groot scherm van minimaal vijftien vierkante meter de finale van Conference League tussen Feyenoord en AS Roma vertoond. Argo zelf heeft er in ieder geval al veel zin in. "Het is super dat we dit weer kunnen doen, mede dankzij het team van vrijwilligers en bedrijven die ons belangeloos steunen."

Geurt Mouthaan