• Van Delden was weer belangrijk voor Schelluinen.
• Van Delden was weer belangrijk voor Schelluinen. Foto: Rick den Besten

schelluinen • In een uiterst aantrekkelijke wedstrijd trok een fris spelend Schelluinen aan het langste eind. BLC uit Den Bosch werd met 5-3 verslagen.

"Een terechte overwinning, vanaf de eerste minuut waren wij de betere ploeg. Wij kregen veel kansen, maar scoorden niet. BLC schiet twee keer op doel en we staan na amper twintig minuten op 0-2 achter", keek Schelluinen-spits Menno Dekker na afloop terug op de beginfase. "In tegenstelling tot dinsdag tegen ONI leverden we nu wel veel strijd en hebben we alles gegeven. Met deze overwinning hebben we het een en ander rechtgezet." Zijn trainer Richard van Gils bevestigde de woorden van zijn naar Heukelum vertrekkende doelpuntenmaker. "Doordeweekse wedstrijden zijn niet ons ding, vandaag hadden we wel de power en de energie. Ook na de 0-2 tussenstand. We kregen toen wel een tikje en vooral een lesje in effectiviteit. Maar we toonden veerkracht en op een belangrijk moment maakten we de aansluittreffer."
De goal van Yannick de Bondt, halverwege de eerste helft, was cruciaal. De prima leidende scheidsrechter Ies Roeland paste na een Schelluinse overtreding de voordeelregel toe, maar BLC pakte dat voordeel niet. De Bondt wel en nam de bal geweldig op zijn slof door de de 1-2 binnen te schieten. De kort daarvoor dodelijk effectieve Bosschenaren waren de kluts even kwijt. Pascal van Delden tekende niet veel later voor de gelijkmaker. Op een zonnig sportpark Scalune was het genieten geblazen van een heerlijke pot voetbal.

Na de pauze kreeg de uiterst vermakelijke wedstrijd een ongewijzigd vervolg. Met een prachtige poeier zette Van Delden zijn ploeg op een verdiende 3-2 voorsprong. Jori van den Berk had de 3-3 op de schoen, maar faalde oog in oog met doelman Rick de Groot. De afgelopen weken volop scorende en nu wegens blessures en schorsingen afwezige aanvalslinie werd gemist. Niels Nachtzaam, Piet Vollenberg en Bas van den Berk (samen goed voor 34 doelpunten) keken lijdzaam toe toen de thuisploeg wel scoorde.

Menno Dekker was twee keer trefzeker en gooide in zijn uppie de topper in het slot; 5-2. De fraaie 5-3 van Luca Gielis kon de Schelluinse pret niet meer drukken. "We staan een punt achter Gameren en als we iets willen, dan moeten we minstens winnen van Merlijn, Sparta'30 en NOAD'32 en hopen op een misstap van GVV'63."

Theo Sprong