Geflatteerde nederlaag Arkel

dordrecht • Tegen Wieldrecht leed Arkel een verdiende, maar volgens trainer Leon Elands wel geflatteerde 4-1 nederlaag. 

"Halverwege stonden we op een 2-0 achterstand. Na rust kregen we een gelukkige strafschop, die Corné van Horik benutte. Vervolgens gingen we, met de nodige risico's, op zoek naar de gelijkmaker. Door persoonlijke fouten liep dat niet goed af en leden we een grote nederlaag. We moeten nog minstens drie keer aan de bak. Ik hoop dat we het vertrouwen van de laatste wedstrijden door kunnen zetten naar de derby's tegen SVW en GJS, maar ook in en tegen Tricht. Nog zeker drie finales en misschien wel meer", aldus Elands.


SV Meerkerk korfbalt naar zege

meerkerk • Na de 6-4 korbalzege op Dilettant was SV Meerkerk-oefenmeester Gert-Jan Koekkoek niet echt vrolijk. 

"Na afloop was ik zelfs boos. Door het scoreverloop is het eigenlijk 90 minuten spannend geweest. Onnodig, want de wedstrijd had al veel eerder op slot moeten zitten. Want wie met vuur speelt, kan zijn handen branden. Dat wil je niet, we hadden de wedstrijd van minuut 10 tot de rust juist in handen", zag Koekkoek. De geelzwarten kwamen op achterstand, maar namen door goals van Floren Streefkerk (2x), Melvin van den Heuvel en Dietmer Mesker het heft in handen. Dilettant kwam na de thee terug tot 4-3. Maar weer antwoordde SV Meerkerk via Melvin van den Heuvel en Floren Streefkerk, die vanaf elfmeter de kans op 7-3 wist te missen. Voor de statistieken werd het nog wel 6-4.


Seizoen zit erop voor VVAC

lekkerkerk • Door de 3-0 nederlaag in en tegen Lekkerkerk zit het seizoen er min of meer op voor VVAC.

"Totaal niet nodig. We waren minimaal gelijkwaardig. Maar uit het niets werd het 0-1 en daarna viel het bij ons als een kaartenhuis in elkaar. We werden uitgespeeld. We zijn veilig. Gelukkig spelen we nog tegen Groot-Ammers en De Alblas. Derby's en die wedstrijden wel leven geloof ik", besloot VVAC-trainer Maarten de Bruijne.


SteDoCo onderuit in Noordwijkerhout

noorderwijkhout • Zondagclub VVSB was met 2-0 de baas over SteDoCo. 

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de pupillen van SteDoCo-trainer Frans Adelaar.  "We kregen een 100% kans. Een prima voorzet van Mitchell de Zwart had Joran Schröder moeten benutten, maar het bleef 0-0. In de tweede helft verspeelden twee keer onnodig balbezit en evenzovele keren scoorde VVSB. Helaas kregen we de wedstrijd niet meer omgekeerd", aldus Adelaar. Nog vier wedstrijden en dan neemt de oefenmeester uit IJsselstein afscheid in Hoornaar. Twee thuiswedstrijden tegen Sportlust en Ajax en nog twee verre reizen naar Excelsior '31 en Goes.