Knappe overwinning Arkel

arkel • Op Schoonzigt wist ASV Arkel nummer 2 Roda Boys te verslaan.

"De 2-1 overwinning was niet alleen knap, maar ook verdiend", vond trainer Leon Elands. "Vooraf had ik al aangegeven dat zij kampioen willen worden en dus ruimte weg zouden geven." En zo geschiedde. Het ook gedurfd spelende Arkel kwam door een lucky goal van Jordi van Mill op voorsprong, die tien minuten voor rust teniet werd gedaan. Het nog meer risico nemende Roda Boys werd door de thuisploeg perfect afgestraft. In minuut 75 zette Jesse Hoogewoning de mooie 2-1 op het scorebord.


Slap Schelluinen verliest

schelluinen • De mooie overwinning op GVV'63 kon Schelluinen geen vervolg geven. "Een verdiende 1-4 nederlaag. ONI was in alles feller en voetballend beter. We kwamen terug op 1-1, door een goal van Menno Dekker. Maar na rust werd het snel het 1-2 en was het wachten op een voor ons grotere achterstand. We bleven tot de 80e minuut in leven, maar daarna vielen alsnog twee goals", aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils.


Eerste gelijkspel VVAC

ottoland • Een opmerkelijk gelijkspel voor de bewoners van De Put. Tegen Schoonhoven kwamen de mannen van Maarten de Bruijne niet verder dan een doelpuntloze remise. "Voor het eerst dit seizoen geen winnaar", aldus de Sleeuwijkse oefenmeester. De eerste en de laatste initiatieven waren voor VVAC, tussendoor had Schoonhoven de betere kansjes. Maar gescoord werd er niet. " 1-0 was mooi geweest, maar deze uitslag doet meer recht aan het wedstrijdverloop."


Streefkerk na rust sterk

streefkerk • De vuist op tafel van trainer Pieter Lagendijk in de rust deed wonderen voor Streefkerk, dat met 5-1 won van Dubbeldam. "Ik was halverwege echt pissig. Zij scoorde uit het niets, terwijl wij drie volle kansen misten. Met twee wissels gaven we na rust vol gas en liepen we door goals van Tim den Besten (2x), Joël Baas, Swen Slob en Emilio Prins uit naar nog een enigszins magere overwinning. 8-1 had ook gekund."


Peursum komt er niet door tegen GSC

dordrecht • Tegen fusieclub GSC/ODS leed Peursum een 'onterechte' 3-2 nederlaag. "Na vier minuten kwamen we op achterstand en onze tegenstander ging over op een handbalverdediging. We hadden 80% balbezit en speelden in een hoog tempo, maar we kwamen er niet door", zag Peursum-trainer Hans Harmans. Al counterend was de ruststand 2-0 en kort na rust zelfs 3-0. Maar binnen drie minuten antwoordde Sjoerd den Boer. Pas na de late tweede Giessenburgse treffer van Jurre Noomen en twaalf minuten blessuretijd rook Peursum nog aan een gelijkspel. Maar het tijdrekkende GSC/ODS bleef overeind.