Nieuw-Lekkerland geeft zege in slotminuut uit handen

heinenoord • Nieuw-Lekkerland was zaterdag dicht bij de overwinning tegen degradatiekandidaat Heinenoord. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg echter alsnog langszij (3-3).

Nieuw Lekkerland wilde, na de misstap van vorige week, in de uitwedstrijd tegen Heinenoord een goed resultaat neerzetten. Met fris elan en veel balbezit werd de tegenstander meteen onder druk gezet. Dit resulteerde in de 16e minuut in een verdiende 0-1 (Sjoerd Slob) voorsprong.   Na een aantal gemiste kansen was het een onachtzaamheid in de verdediging van Lekkerland die in de 46e minuut de gelijkmaker inluidde. Na de rust waren het de mannen van trainer Buizert die de toon probeerden te zetten. Het was echter Heinenoord dat van net over de middenlijn op voorsprong kwam (2-1). Felino Jardim egaliseerde. Bij Nieuw-Lekkerland werden vervolgens ouderwets de mouwen opgestroopt en was het na wederom een aantal gemiste kansen Damien Buwalda die in de 88e minuut met zijn schot (2-3) dacht de winst te hebben binnengehaald. Maar in de slotminuut was Heinenoord toch de ploeg die de uiteindelijke 3-3 vanuit een scrimmage op het scorebord zette. Lekkerland-trainer Bert Buizert gaf aan dat er gezien het aantal gemiste kansen veel meer dan de teleurstellende 3-3 in had gezeten.