De Alblas morst weer twee punten

dordrecht • De titelstrijd in 3C wordt met de week spannender. Koploper De Alblas liet tegen Dubbeldam, de ploeg die de laatste weken een goede vorm etaleert, opnieuw twee punten liggen (0-0). Trainer Maarten van Gastelen gaf aan dat ondanks het vele balbezit beide partijen weinig tot geen uitgespeelde kansen kregen. Het was een wedstrijd met een afwachtend Dubbeldam en een onmachtig De Alblas. Beiden ploegen konden in geen geval  aanspraak maken op de overwinning. Ondanks het teleurstellende gelijkspel blijft De Alblas volop meedoen in de strijd om het kampioenschap en is de terugkeer van Jeffrey Gelderblom (na zijn wereldreis) een welkome aanvulling in de selectie van De Alblas.

De Zwerver naar comfortabele derde plaats

kinderdijk • Na de uitglijder vorige week in en tegen Sleeuwijk waren de mannen van trainer Joery van der Waal zaterdag een stuk beter bij de les. De Zwerver boekte in de thuiswedstrijd tegen Woudrichem een 4-0 overwinning. Trainer Van der Waal gaf aan dat De Zwerver een uitstekende eerste helft speelde en tegenstander Woudrichem bij vlagen overvleugelde. De eerste twee goals in de 15e en 25e minuut kwamen van de schoen van Guido Luiten. Woudrichem kon daar weinig tegenover stellen. Na de goal van Glenn Weijts 3-0 in de 35e minuut en het slotakkoord van Dennis Bot in de 46e minuut 4-0 was de wedstrijd gespeeld. Na de rust, met af en toe een plaagstootje van beide clubs, werd er niet meer gescoord. De Zwerver staat na de verliespartij van GJS op een verdienstelijke derde plaats in de 2e klasse F waar het bovenin, in de strijd om de titel, maar ook onderin rond de degradatieplaatsen ongekend spannend is.