Arkel krijgt te weinig

arkel • Op het eigen Schoonzigt bleven de pupillen van trainer Leon Elands tegen het Dordtse EBOH steken op een doelpuntloos gelijkspel. "Zo zonde dat we niet meer over de streep hebben kunnen trekken. Gezien de kansenverhoudingen en ook ons gedurfde spel hadden we moeten winnen", baalde de Arkelse oefenmeester na afloop. Een kansje of zes, en zeker geen kleintjes bleven onbenut. In de slotfase kroop EBOH eindelijk uit zijn schulp. "We kwamen onder druk, maar onnodig. Want tegen de nummer vier van de ranglijst hadden we het al eerder moeten afmaken. 


SV Meerkerk boekt derde zege op rij

berkenwoude • Vooraf verwachtte SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek op het kleine veld van FC Perkouw een lastige middag. Maar ondanks de 1-0 achterstand kort na rust boekten de gasten een relatief simpele 1-4 zege. "Na de openingstreffer werd het onze wedstrijd. We gingen, geholpen door de snelle goals van Floren Streefkerk en Melvin van den Heuvel, steeds meer voetballen. Met veel druk kregen we kans op kans en draaiden we Perkouw uiteindelijk de nek om." Door doelpunten van Sander Slomp en weer Floren Streefkerk werd de ongelijke strijd snel beslist.


Snelle goals nekken Schelluinen

eethen • Tegen runner-up GDC leed Schelluinen een terechte 2-1 nederlaag. "Helaas kwamen we door een discutabele handsbal op achterstand, die door GDC snel werd verdubbeld. We waren niet bij machte om daarop te antwoorden", sipte Schelluinen-trainer Richard van Gils na afloop. "In de rust hebben we enkele omzettingen gedaan, maar de kansjes op de gewenste aansluittreffer gingen er niet in. Pas in de slotminuten scoorde Menno Dekker, maar dat was te laat." Overigens stonden de blauwhemden op dat moment, door de tweede gele kaart van Damien de Jong, al met tien man.


Ammers redt het net niet in Dordt

dordrecht • Na de vroege 2-0 achterstand speelde Groot-Ammers tegen DFC alles of niets. Met bijna een bevredigend resultaat. "Door goals van Diederik Lekkerkerker en Stan Folst kwamen we terug tot 2-2. Maar helaas werd een in onze ogen buitenspelgoal wel goedgekeurd en tot overmaat van ramp werd ons niet veel later een penalty onthouden. Hier balen we van", aldus Groot-Ammers-trainer Ferry van Dijk.


Ameide zakt steeds dieper weg

ameide • De zorgen voor Ameide worden met de week groter. Concurrent Schoonhoven was op Meihoven met 0-3 te sterk. Na een gelijkopgaande eerste helft kwam Schoonhoven na rust op voorsprong. "Uit het niets, maar bij ons gingen de 'koppies' gelijk hangen en in no time stond het 0-3", oordeelde Ameide-aanvoerder Bas de Kruijk na de zoveelste nederlaag.