zaterdag 30 april

Verzamelbeurs in Ottoland
10:00, Ottoland, dorpshuis. Verzamelbeurs tot 15.00 uur, entree gratis. Op deze beurs staan standhouders met (euro, gulden en wereld munten, bankbiljetten, postzegels, stuiverboeken, enveloppen, prentbriefkaarten uit de streek en Nederland. Rond 13.00 uur is er een veiling, kavels zijn vooraf te bekijken op de beurs, onder meer kaarten, munten en postzegels worden geveild. Tijdens de beurs is de bar open, ook de verloting ontbreekt niet, Verzameling verkopen of laten taxeren, kan vrijblijvend bij de standhouders. Zij kopen of ruilen ook in. Op de beurs zijn geen ruiltafels.

zondag 1 mei

StoryTrail stadswandeling Gorinchem
14:00, Gorinchem. Een avontuurlijke ontdekkingsreis vol sagen, legenden en historische verhalen: dat is de StoryTrail stadswandeling Gorinchem. Op zondagmiddag1 mei neemt verteller Hubertus van theatergezelschap Stadsavonturen zijn publiek mee naar het verre verleden. In het prachtige decor van de oude vestingstad laat Hubertus je kennismaken met de helden en schurken uit de woelige stadsgeschiedenis. Je gaat op avontuur met de legendarische Jan van Arkel. Je ontdekt het geheim van de Spaarpotsteeg. Je voelt je Hoek, of Kabeljauw. Je bent de Duivel te slim af. En je beleeft in geuren en kleuren hoe Gorinchem het legendarische Rampjaar weet te doorstaan. Dwalend door de eeuwenoude straten tovert Hubertus het ene na het andere sterke verhaal tevoorschijn. Zo loop je midden door de Gorcumse geschiedenis tijdens een heerlijk vertel-avontuur dat je nooit meer vergeet. De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint op zondag 1 mei 2022 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gorinchem. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kinderen: € 9,79).

Sing in
14:30, Giessenburg. Op zondagmiddag organiseren de gezamenlijke kerken van Giessenburg een Sing-in met muzikale medewerking van de band Think Twice. Aanvang 14.30 uur.

dinsdag 3 mei

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor koffie en thee. Er is gelegenheid om te klaverjassen.

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

woensdag 4 mei

Huis van de Waard Brandwijk
9:30, Brandwijk, Kerkweg 10, verenigingsgebouw De Overstap. Tot 12.00 uur inloop voor een kopje koffie en/of praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen, biljarten of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser, 0184-641941 of www.huisvandewaard.nl.

Dorpskamer Noordeloos
10:00, Noordeloos, Noorderhuis. Tot 12.00 uur inloop. Er worden spellen gespeeld. De CreaKamer is open.

donderdag 5 mei

Open eettafel Goudriaan en Ottoland
12:00, Goudriaan, De Multistee. Open eettafel voor 55-plussers uit Goudriaan en Ottoland. Info: Ans van Rijn, 0183-840028.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, A94. Tot 14.15 uur ‘Bewegen voor 60-plussers'. Vanaf 14.30 uur inloop voor een kopje koffie/thee, spelletje. Om 17.30 uur gezamenlijke maaltijd, kosten 3 euro. Aanmelding uiterlijk één dag van te voren bij Marianne Bons, 06-1568 9981.

Musical Ready Steady Go van Amazing
14:30, Brandwijk, Gereformeerde kerk. De kinderen en tieners van Amazing verzorgen op donderdag 5 mei vanaf 14.30 uur de gezinsmusical Ready Steady Go in de Gereformeerde kerk aan de Gijbelandsedijk 54 in Brandwijk. De uitvoering gaat over winnen en verliezen en hard trainen voor een gouden plak en is interactief. Met toneel en professionele muziek worden bezoekers meegenomen in een vrolijke musical met een  boodschap. De verhaallijn is gebaseerd op de bijbeltekst uit 1 Tim. 4:8. “Het is belangrijk om je spieren te trainen, maar het is nog belangrijker om te trainen om Gods wil te doen. Het gaat over het in de praktijk brengen van je geloof, over goede keuzes maken en het volgen van Jezus”, vertellen Gert-Jan en Hanneke Scherff, die de uitvoering begeleiden. Entree is gratis. Er is een collecte voor de onkosten.

Repaircafe Dorpskamer Schelluinen
Spullen kapot, gooi ze niet weg, maar geef ze een tweede kans en breng ze naar ons repaircafe. Donderdag 5 mei kan dat weer in de Dorpskamer van Schelluinen. Tijd: van 15.00 uur tot 17.00 uur. Adres: Commanderijstraat 9, Schelluinen.

Bevrijdingsconcert AFK
20:00, Ameide. Ameides Fanfare Korps geeft een Bevrijdingsconcert in Het Spant. Tijdens de avond spelen de muzikanten onder meer ‘Free World Fantasy', ‘Schindlers List' en ‘Ode an die Freude' en is er ondersteuning van Cees en Anja van de Grijn (beeld) en Gerdien van Mourik en Govert Bakker (zang). Zaal open 19.30 uur. Kaarten à 5 euro zijn te koop bij de Kadomolen of aan de deur.