Arkel snoept puntje in Nieuwendijk

nieuwendijk • Van beide kanten was het geen beste wedstrijd. Uiteindelijk mocht Arkel het meest tevreden zijn met een puntje tegen Altena. Na de 0-0 ruststand kwam de ploeg van Johan van der Werff op voorsprong door een goal van Johnny Schouten. "Youri de Jong wist ons weer op gelijke hoogte te brengen, na een geweldige rush van Wesley Swets en een goede voorzet van IJsbrand van Eldik", aldus ASV Arkel-coach Leon Elands. "Daarna hadden we het geluk aan onze zijde. Met verre ingooien en lange ballen was Altena gevaarlijk, maar we hielden stand. We blijven positief en moeten nu doorpakken, na vier punten uit de laatste twee wedstrijden."


Schelluinen klaart klus voor rust

schelluinen • Halverwege de wedstrijd stond Schelluinen op een comfortabele 3-0 voorsprong, om uiteindelijk de match tegen SV Capelle met 4-1 winnend af te sluiten. "De basis was in de eerste helft door doelpunten van Erik Kerkhoven, Menno Dekker en Diego Kemp feitelijk gelegd. Na de vierde treffer van Yannick de Bondt na een uur spelen, hadden we wedstrijd in het slot moeten gooien. Door een misverstandje achterin hebben we helaas de 'nul' niet kunnen houden. Toch een minpuntje", vond Schelluinen-trainer Richard van Gils. 


SV Meerkerk na winst op DFC op het vinkentouw

meerkerk • Een halfuurtje had gastheer SV Meerkerk nodig om DFC op te knieën te krijgen. Floren Streefkerk, Melvin van den Heuvel en Dietmer Mesker schoten met scherp en de wedstrijd was gespeeld. Na de rust bracht een rake Dordtse penalty de spanning niet echt terug, zeker niet toen Joshua Dikici halverwege deel twee de eindstand op 4-1 bepaalde. "Een goede overwinning", oordeelde SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek. "Het ging hard en ook lekker. Weer alle reden om vijf wissels door te voeren. Hierdoor maken we ook weer stappen. Ik ben heel blij met deze week. We willen niet een grijze muis zijn en dus blijven we jagen op iets moois aan het einde van het seizoen. De resultaten in de afgelopen drie wedstrijden geven daarop alle kansen." 


Streefkerk stelt enigszins teleur in Schoonhoven

schoonhoven • Aan de overkant van de Lek speelden de mannen van Streefkerk-trainer Pieter Lagendijk niet hun beste wedstrijd. Met de 1-1 uitslag waren beide ploegen tevreden. "Het was voor rust heel slap. Er werd door ons niet gevoetbald en dus stonden we halverwege terecht op achterstand", aldus Lagendijk. "De tweede helft was iets beter, maar daar was alles ook mee gezegd. Na de gelijkmaker van Tim den Besten gingen we geforceerd op zoek naar meer. We hadden misschien een penalty moeten hebben, maar dan hadden we teveel gekregen. Nogmaals het was geen beste dag voor Streefkerk."