groot-ammers • Pas in de slotfase wist Alblasserdam het collectief van Groot-Ammers te breken. Vier minuten voor tijd velde Ralph van Hofwegen met de 1-2 het vonnis over de strijders van trainer Ferry van Dijk.

"Andermaal complimenten voor mijn spelers, maar het zat vandaag weer niet mee", baalde Van Dijk. "Het veel te lage voetbaltempo van Alblasserdam was in ons voordeel en toen we halverwege de tweede helft ook nog door een eigen doelpunt (Glenn de Jong - TS) op voorsprong kwamen... ja, toen gingen we er nog in geloven ook." De droom spatte kort voor tijd toch uiteen. "Het was heel moeilijk voetballen op het stroeve kunstgras tegen het defensief ingestelde Groot-Ammers. Gelet op de positie op de ranglijst hun goed recht overigens", aldus collega Dennis Schoonewil. "Op het laatst ging we over op 'alles of niets'. En des te fijner dat Glenn de Jong de gelijkmaker scoorde en Ralph in zijn allerslechtste wedstrijd ooit de winnende maakte. Man of the match was aan onze kant keeper Pieter Leerensveld. Hij heeft niet veel ballen gehad, maar hield ons wel in de wedstrijd."
Volgende week staat voor de Dammers de subtopper tegen Hardinxveld op het programma. Groot-Ammers gaat op bezoek bij DFC.